Acasa InternationalExterne Alegeri prezidențiale SUA: Nikki Haley își anunță retragerea și îi lasă cale liberă lui Trump

Alegeri prezidențiale SUA: Nikki Haley își anunță retragerea și îi lasă cale liberă lui Trump

scris de Misu Andrei
155 Afisari

Donald Trump rămâne singurul candidat pentru nominalizarea republicată pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Lui Donald Trump i-a fost, miercuri, asigurată nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din SUA, după ce Nikki Haley și-a anunțat retragerea din cursă.

„A venit timpul să-mi suspend campania”, a declarat Haley în cadrul unui discurs la Charleston (statul Carolina de Sud, unde a fost guvernator) a doua zi după ce a fost învinsă de Trump în 14 din cele 15 scrutinuri pentru nominalizarea candidatului republican la alegerile din noiembrie, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Ea a adăugat că nu are regrete, dar nu și-a exprimat susținerea față de Donald Trump.

Donald Trump, favorit în Partidul Republican

Nikki Haley este candidatul care a rezistat cel mai mult în cursa pentru nominalizarea drept candidat al Partidului Republican, dar fostul președinte se bucură de un sprijin ferm în partid în pofida problemelor cu justiția.

Donald Trump are astfel cvasi-asigurată o reeditare a competiţiei cu Joe Biden după victoria triumfală în 14 din cele 15 state – printre care California, Texas, Carolina de Nord şi Alaska – în care s-au desfăşurat marţi alegeri primare, potrivit Radio România Actualități.

Cu toate aceștea, sondajele de opinie arată că puțini americani își doresc o nouă rundă de alegeri între Trump, în vârstă de 77 de ani, și Joe Biden, ajuns la 81 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS