Alegeri SUA 2012. Obama: Romney suferă de "Romnezie" | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Alegeri SUA 2012. Obama: Romney suferă de “Romnezie”

Alegeri SUA 2012. Obama: Romney suferă de “Romnezie”

scris de A.H.
3 afisari

În opinia lui Barack Obama, adversarul său, Mitt Romney, suferă de “Romnezie”, liderul de la Casa Albă acuzându-l pe candidatul republican că, pe ultima linie dreaptă a prezidenţialelor, apără politici opuse convingerilor anterioare.

Alegeri SUA. Obama: Romney suferă de “Romnezie” (foto:politico.com)

Obama a afirmat: ‘Domnul conservator vrea să vă gândiţi că glumeşte în legătură cu tot ce a spus anul trecut’ ca să-şi asigure sprijinul republicanilor, preşedintele SUA reluând acuzaţia lansată în urmă cu câteva săptămâni la adresa fostului guvernator republican de Massachusetts. ‘A spus că este candidatul ideal pentru Tea Party. Acum, dintr-o dată îşi uită propriile afirmaţii şi speră că şi voi le veţi uita’, a reamintit preşedintele în exerciţiu, în faţa a 9.000 de persoane adunate în campusul universităţii Fairfax (Virginia).
‘Trebuie să punem un nume bolii de care suferă. Cred că se cheamă Romenzie!’, a adăugat Obama în hohotele de râs ale celor prezenţi. ‘Vreau să fac în aşa fel încât nimeni să nu se molipsească de ea’, a continuat el, prezentând exemplele care constituie în opinia sa simptomele acestei ‘boli’.
Este vorba despre o evidentă ridicare de ton din partea lui Barack Obama care luni seară urmează să participe alături de adversarul său la ultima dezbatere prezidenţială, organizată în Florida, cu două săptămâni înaintea scrutinului de la 6 noiembrie al cărui rezultat se anunţă strâns, după cum indică sondajele de opinie.

14 comentarii

briel 20-10-2012 - 17:32

Sunt totusi cativa forumisti care scriu din US si vreo doi sau trei din Canada.
Pe subiectul „alegeri prezidentiale in America” sufla crivatul, dupa cum se vede. Sper ca intelegeti „starea natiunii” … speranta e in coma.

BULA 20-10-2012 - 17:41

Cum le vezi tu IP-urile ?

Huhu Ciu 20-10-2012 - 17:56

Nu le vede, isi da cu presupusul.

briel 20-10-2012 - 18:49

Stiu ca Val Verde, jan dinu, cred ca geek-a-contra si Salut, plus eu locuim peste balta. Ocazional mai apar si altii.

Huhu Ciu 20-10-2012 - 18:57

Jan Dinu LOCUIESTE IN IAD, DE ACOLO POSTEAZA IN FAVOAREA DICTATORULUI BASESCU!

geek-a-contra 20-10-2012 - 21:22

corect. dar fac part time cu Ro , UK si Be (business is business…)….. in ce priveste opiniile despre alegeri… in principiu sint democrat, pro-obamacare (si neajutoratii trebuie ajutati dar cu masura ptr a nu incuraja lenea de tip UE…), anti-razboi fara justificare reala (irak…), pro sanse egale, impotriva „exportarii” capacitatilor de productie americane (china…) si impotriva ambasadorilor „de dumininca” (gitenstein de la bukale). acu’ e clar?

briel 21-10-2012 - 20:34

obamacare ori medicare ori alt nume … este imposibil de realizat, in ciuda promisiunilor si in ciuda aspectului moral pozitiv, pentru simplul fapt ca nu sunt bani.

US ori intra in colaps, ori in wwiii.
sunt ani (cel putin din 2008) de cand contabilul nr.1 al americii atrage atentia asupra ruinei din cauza iresponsabilitatii fiscale. matematic nu iese.

http://www.youtube.com/watch?v=BX0SedFqHhc&feature=related
Financial crisis: „America will be Greece in 10 years”.flv

tot ce spune acest David Walker, US Comptroller General, este dureros de adevarat. google him.

ValVerde 21-10-2012 - 21:09

briel,
te uiti selectiv, prin ochelari de cal

1. Tipul incearca sa-si promotioneze o carte. Din cauza asta scenarii apocaliptice.
2. Cind face afirmatiile respective, pleaca de la prezumtia ca SUA va continua exact pe acelasi drum. Nu ia in consideratie expansiunea economica care va veni dupa recesiunea prelungita, indiferent care partid e la putere.
Nu ia in consideratie reformele tributare si taierea cheltuielilor, care se va face de oricare dintre candidati. Nu ia in calcul doua razboaie care se termina.
3. Daca nu s-ar face nimic altceva decit inghetarea bugetului militar, SUA ar fi bine merci. O va face cind nu mai au loc de intors.
4. Flacaul asta a fost Comptroller General intre 1988 si 2008. Nu l-am auzit protestind cind Bush a pus o reducere de taxe si doua razboaie pe credit card (credit card al bancilor din China)
5. Ai auzit de „financial cliff” ? Daca nu se inteleg pe un program rezonabil, se introduc automat masuri care taie in carne vie atit politica democratilor cit si pe cea a republicanilor. Cistigator: situatia economica a SUA

Eu stiu ca tu ai inclinari catre scenarii cu prabusiri spectaculoase, dar aia e la grupa mica, in acelasi context cu conspiratiile lui Bula, razboiul lui urbos cu Basescu si alte cretinatati pentru creiere atrofiate care se cred functionale.

briel 21-10-2012 - 23:03

Vale,
1. Nu l-ai auzit pe om protestand pentru ca nu te-a interesat. Si pentru ca te uiti numai la media controlata care iti picura informatiile ce-ti trebuie tie sa le sti. Nu esti informat deloc.

2. Out in the space. Este deja dovedit ca administartia Obama a mers pe exact acelasi drum ca si Bush plus marirea cheltuielilor, cu tote ca razboiul din Iraq s-a terminat. Prin comparatie Bush deficit $800B, Obama deficit $1.4T. Este o schimbare , dar in rau. Candidatul O nu a taiat nimic, nici candidatul R nu va taia.

3. You must be kidding me ! Orice se va taia, educatia, social security, medicare, dar nu bugetul militar.

4. Flacaul asta este fara doar si poate incomparabil mai informat (pe documente) si mai inteligent ca tine. Prefer sa-l cred pe el.

5. Pana acum s-a rezolvat altfel : s-a ridicat the debt ceiling … cu voturi in miez de noapte.

Video postat in 2007 cand Walker explica ce-i cu baby boomers si entitlement aferente. Poti incepe de la min.2.
http://www.youtube.com/watch?v=QxoP_9W6FC8&feature=related

A venit momentul sa-ti scoti capul din fund si sa privesti cu curaj realitatea.

ValVerde 22-10-2012 - 03:38

Hahahah…briele…

Din scurtele noastre dialoguri am dedus ca tu

1. Crezi ca Arca lui Noe e reala si zace pe undeva pe Muntele Ararat. E chestiune de timp pina o vor gasi.
(Baniesc de asemenea ca esti convins ca potopul a avut loc, ca toate speciile animale au incaput pe o barca, etc. Prin extindere, nu m-ar mira sa pretinzi ca Pamintul are 5-6000 de ani, ca dinozaurii au fost contemporani cu omul si ca nu a existat aselenizare)

2. Adoptarea standardului aur pentru dolar ar salva economia USA

3. „Main street press” e aservita in totalitate si manipuleaza. (Controlata de cine?..nu mi-ai spus)

4. Blogurile bombastice cu 18-25 de cititori spun adevarul.

5. Economia US si in general tara vor colapsa foarte curind. Numai un alt razboi mondial ar putea repara-o.

Mi-a scapat ceva???

Nu e de mirare ca sintem total paraleli si ar trebui sa ma preocup cind cineva cu formatiunea ta ar incepe sa-mi dea dreptate.
Este conditie normala sa vedem diferit realitatea.

PS Deficitul acumulat sub Obama are de fapt o singura cauza principala: US a trecut prin cea mai grea recesiune economica de la Depresie incoace si foarte probabil cea mai grea din viata noastra si a copiilor nostri.

Pariez ca prin 2008 vedeai dezmembrarea USA, asa ca majoritatea vitejilor de la ZV

urbos 22-10-2012 - 04:40

Ba cacatule Americanuta s-a dus deja dreacu, mai are legatura Americanuta chinezarita si plina de jeg, cu libertatile puse in paranteza si redusi mintal peste tot, cu ce era? Marea sandrama se darama si singur aproblema e sa nu o faca cu zgomot si distrugere, asa cumj se intampla de regula cu puterile care nu pricep ca le-a trecut vremea. Dobitocule. Hahaha!
Dar asa e cu pixelu albastru la basisti…

PS Macar Obama pare sa asigure o prabusire controlata si fara distrugeri catastrofale in jur, spre deosebire de cum incepuse dementul Bush.

briel 22-10-2012 - 07:09

V,
intr-adevar, paralel precum ai spus, mi-ai dat o replica din categoria „eu am ultimul cuvant”. thank you for nothing.

Zenovia-Zamfira 21-10-2012 - 21:20

Asa maica, sa castige asta cu romu, ca-mi pare ca nu-l sufera pe Basescu.

jan dinu 22-10-2012 - 08:54

In ultimul numar al revistei americane – Newsweek-
candidatul republican in alegerile presidentiale 2012
este facut praf de fostul directorar al bugetului – David Stockman-
din timpul administratiei Reagan.
Acum balantza inclina enorm in favoarea lui OBAMA mai ales
ca ei se mai intilnesc inc-o data in fatza natiunii shi se pare
ca dezbaterea se face fara manushi in ring !
OBAMA CARE este un atuu in favoarea lui shi a democratilor ,
prin aceasta multi se pot pensiona mai devreme fara frica ca nu pot
fi acoperiti de o asigurare medicala …,lasind multe locuri disponibile
celor tineri raducind rata shomajului in mod considerabil !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult