Acasa InternationalExterne Alegeri SUA. Romney, favorit să se bată cu Obama

Alegeri SUA. Romney, favorit să se bată cu Obama

scris de C.P.
14 afisari

Mitt Romney este considerat învingător în faţa rivalului său conservator, Newt Gingrich, în cursa pentru învestitura republicanilor la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, cu două zile înaintea alegerilor primare cruciale din Florida, arată două sondaje publicate la sfârşitul săptămânii trecute.

Alegeri SUA. Romney, favorit să se bată cu Obama

În sondajul realizat de NBC/Marist, publicat duminică, guvernatorul de Massachusetts are 42% din intenţiile de vot ale alegătorilor republicani din Florida, faţă de 27% pentru fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor. Ultimul a câştigat lejer precedentele alegeri primare din Carolina de Sud, din 21 ianuarie. Ultraconservatorul Rick Santorum se află pe poziţia a treia, cu 16% din intenţiile de vot, urmat de izolaţionistul Ron Paul, cu 11%. Numai 4% din persoanele intervievate au spus că nu s-au hotărât pe cine să voteze marţi.
‘Totul arată că Romney este forţa dominantă la alegerile de marţi’, spune Lee Miringoff, directorul Institutului Marist. Şi într-un alt sondaj difuzat sâmbătă seară câştigător este Mitt Romney, tot cu 42%, dar cu un avans de doar 11% faţă de Newt Gingrich (31%). Sondajul a fost realizat telefonic pe 800 de alegători republicani de Institutul MasonDixon Polling and Research pentru mai multe publicaţii din Florida. Marja de eroare este de 3,5%, ca şi la sondajul efectuat de NBC/Marist pe 3.141 alegători republicani.
Dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc astăzi, preşedintele democrat Barack Obama l-ar învinge net pe Mitt Romney, cu 49% din intenţiile de vot, faţă de 41% atribuite republicanului, arată sondajul NBC. În schimb, în sondajul MasonDixon, Mitt Romney l-ar bate pe Obama cu 48% la 44%, scor care se află totuşi în marja de eroare.

5 comentarii

briel 30-01-2012 - 16:44

Daca se ajunge la o confruntare intre Romney si Obama, apai „bronzatul” il bate pe mormon de-i suna apa-n cap. Dar nu va fi asa.

Informatiile despre US sa nu le luati de pe canalele clasice de stiri (NBC, CNN, ABC, etc) nu sunt de incredere, mai degraba anunta ce ar vrea ei sa se intample, nu ce este in realitate.

Ce se intampla in America este foarte important; are repercursiuni pana la Marea Neagra …

urbos 30-01-2012 - 16:47

Si cine se intrevede a fi contracandidatul lui Obama?

briel 30-01-2012 - 23:45

Inca nu se intrevede limpede mai nimic. Sistemul de alegeri este destul de complicat in US, unele state au caucus, altele primaries, fiecare cu alt calcul de acordare a delegatilor.

Dar,
Romney, „omul de plastic” este f bogat, are conturi prin Elvetia … asta nu da bine deloc cu saracimea, nici cu clasa de mjloc, si este finantat de Wall Street, adica de cei 1%.

Urmeaza sa mai aiba loc niste evenimente care in mod clar vor impinge in fatza pe un candidat. Eu sper ca acela sa fie Ron Paul.

urbos 31-01-2012 - 00:10

Ar fi bine ca sa se ajunga in situatia in care singurul care sa-l poata bate pe Obama sa fie Ron Paul. Asta chiar ar putea fi o strategie…

briel 31-01-2012 - 19:09

Sa revenim un pic la politica externa a US.
Am gasit un material postat in Jan.28, acu trei zile, si este f bun pentru a intelege cateva idei principale:

– US este un imperiu care consuma mult (petrol) ca asa au mostenit generatiile de astazi
– si ca sa nu se enerveze americanul cand merge la pompa, sa nu dea $10 pe galon
– forta armata trebuie sa apere interesele consumatorilor …

Lt. Col. Tony Shaffer in discutie cu Ron Paul – incepand cu 12:56
http://www.youtube.com/watch?v=sudDo15tCMQ&feature=related

Cercul este vicios rau de tot, pentru ca si armata consuma ingrozitor de mult pentru razboaiele … nedeclarate, iar FED de unde sa le tot dea bani de buzunar, decat direct din tiparnita.

Bine ca Romania nu este o sursa importanta de petrol. De cand cu embargoul european asupra Iranului si UE isi cam suge maselele.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult