Acasa InternationalExterne Alegeri SUA: situație extrem de tensionată. Echilibru între Trump și Biden

Alegeri SUA: situație extrem de tensionată. Echilibru între Trump și Biden

scris de D.P.
58 afisari

Închiderea ultimelor circumscripţii în Insulele Aleutine din Alaska, miercuri, la ora 06:00 GMT, a pus capăt zilei electorale din SUA, într-un scrutin foarte strâns în care ar putea dura câteva zile până se vor cunoaşte rezultatele definitive, transmite EFE.

Președintele SUA, Donald Trump, își clamează victoria în alegerile prezidențiale și susține că a câștigat deja în toate statele care au mai rămas de numărat. Trump susține că a câștigat inclusiv Pennsylvania, statul-cheie al acestor alegeri din SUA.

”Fără îndoială este cea mai târzie conferință e presă pe care am acvut-o. Aprecize foarte mult și vreau să mulțumesc poporului american pentru susținerea acordată. Sunt oameni care încearcă să devalideze votul acestor oameni. Ne pregătim pentru o mare sărbătoare. Câștigam totul și dintr-o dată totul s-a anulat. Ne pregătim să sărbătorim ceva foarte frumos, așa un vot, așa un succes minunat. Am câștigat state pe care nu ne așteptam să le câtigăm. Am câștigat Florida, Texas, Ohio. Am câștigat Texasul cu peste 700.000 de voturi, nu au cum să ne mai ajungă din urmă.

Am câștigat Georgia, este clar că am câștigat și Carolina de Nord, nu au cum să ne mai prindă din urmă. Cel mai important este că am câștigat Pennsylvania cu un scor foarte, foarte bun”, a spus Donald Trump.

Alaska, unde sunt două fusuri orare, este ultimul stat în care se închid circumscripţiile electorale şi este de aşteptat că cei trei mari electori alocaţi acestui stat să-i revină preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, informează Agerpres.

Pe de altă parte, doar 75.000 din cele 350.000 de voturi primite prin poştă în statul-cheie Pennsylvania – cu 20 de mari electori – vor fi luate în calcul la numărătoarea finală.

O oficialitate a oraşului Philadelphia, Lisa Deeley, a declarat marţi noapte într-o conferinţă de presă, la închiderea votului, că 275.000 de voturi primite anticipat nu se vor regăsi în numărătoarea finală până miercuri dimineaţa sau chiar mai târziu în cursul săptămânii.

La alegerile din 2016, preşedintele Trump s-a proclamat învingător în acest stat cu doar 44.000 de voturi.

Reţeaua de social media Twitter şi-a avertizat miercuri utilizatorii cu privire la mesajul postat pe platformă de preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, în care liderul de la Casa Albă şi-a acuzat rivalii democraţi că încearcă să fure alegerile, al căror rezultat este în continuare neclar.

„Am plasat un avertisment în privinţa tweet-ului postat de pe contul @realDonaldTrump pentru că acesta conţine o afirmaţie potenţial înşelătoare legată de un scrutin”, a anunţat Twitter miercuri.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat în noaptea de marţi spre miercuri că „este pe cai mari” pentru a câştiga scrutinul prezidenţial şi a susţinut că oponenţii săi încearcă „să fure alegerile”.

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, s-a adresat națiunii, afirmând că „suntem pe cale de a câștiga aceste alegeri”. El a susţinut că a câştigat în statele Arizona, Georgia şi Minnesota, unde şi predicţiile îl dau învingător. A spus că trebuie să câştige în Wisconsin şi Michigan, dar şi în Pennsylvania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult