Acasa InternationalExterne Alegerile regionale din Italia – un test pentru premierul Berlusconi

Alegerile regionale din Italia – un test pentru premierul Berlusconi

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Italienii au inceputa sa voteze duminica dimineata pentru a alege presedintii a 13 din cele 20 de regiuni ale tarii, in cadrul unui scrutin care va dura doua zile.
 

 

Alegerile regionale sunt ultimul mare test inaintea celor parlamentare din 2013, iar rezultatul lor va determina ponderea fiecarei componente a majoritatii de dreapta. Liga Nordului, partidul populist al lui Umberto Bossi, va incerca sa obtina primul loc inaintea formatiunii lui Berlusconi, Poporul Libertatii, in regiunile bogate din nord, mai ales Lombardia si Veneto. O serie de analisti politici sunt de parere ca recentele scandaluri in care a fost implicat “Il Cavaliere” sporesc sansele partidului condus de Bossi. Potrivit Agerpres, in cazul unui succes, Liga si-a anuntat deja intentia de a solicita inca un minister si primaria orasului Milano, al doilea oras al tarii, revendicari care risca sa zdruncine Poporul Libertatii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult