Acasa InternationalExterne Alertă antiteroristă în Franţa: Atacatorul de la Toulouse căutat de poliţie

Alertă antiteroristă în Franţa: Atacatorul de la Toulouse căutat de poliţie

scris de Marius Bâtcă
16 afisari

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy a anunţat, luni seară, declaşarea a unui plan Vigipirate de „culoare stacojie”, cel mai ridicat nivel de alertă antiteroristă, în regiunea Midi-Pyrénées şi câteva departamente limitrofe, iar poliţia franceză a lansat marţi o vastă operaţiune de căutare a presupusului ucigaş în serie din zona oraşului Toulouse.

Toulouse - atac la colegiu iudaic (arcinfo.ch)

Toulouse - atac la colegiu iudaic (arcinfo.ch)

Poliţia franceză a lansat marţi o vastă operaţiune, cu mijloace excepţionale, de căutare a presupusului ucigaş în serie din zona oraşului Toulouse care a ucis, luni, patru persoane în faţa unui colegiu iudaic, după ce în urmă cu câteva zile ucisese trei militari, notează AFP, preluată de Agerpres.

Un atacator a ucis, luni, la colegiul iudaic Ozar Hatorah patru persoane, un bărbat şi trei copii, şi a rănit grav un adolescent de 17 ani.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy a anunţat, luni seară, declanşarea, pentru prima oară în Franţa, a unui plan Vigipirate de „culoare stacojie”, cel mai ridicat nivel de alertă antiteroristă, în regiunea Midi-Pyrénées şi câteva departamente limitrofe. Au fost trimise echipe suplimentare de anchetatori, iar la lăcaşurile de cult şi şcolile confesionale au fost sporite măsurile de supraveghere.

Printre pistele explorate de poliţie se află cea a unui ucigaş adept al ideologiei rasiste şi antisemite. Cei doi militari ucişi la Montauban şi cel omorât la Toulouse erau de origine maghrebiană. Soldatul grav rănit la Montauban, originar din Antile, este de culoare.

Presa a scris marţi că, în cadrul verificărilor, poliţia s-a interesat mai ales de trei militari din regimentul de la Montauban, care în 2008 au fost denunţaţi pentru că s-au fotografiat executând salutul nazist.

„Nu ştim” cine este asasinul, „nu suntem mai avansaţi de atât”, a declarat marţi ministrul de interne, Claude Guéant, la postul de radio Europe 1. El a precizat totuşi că „un martor a văzut o cameră video mică la gâtul ucigaşului”.

Autorităţile sunt îngrijorate în primul rând de posibilitatea ca atacatorul să recidiveze cu un nou atentat, după cum a recunoscut Claude Guéant, care coordonează el însuşi ancheta la Toulouse. Ministrul francez a declarat, la postul France 2, că „nicio pistă nu este clară”. El a remarcat că ucigaşul s-a deplasat în primele două cazuri cu un scuter negru, iar luni, cu unul alb.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, ar fi vorba despre acelaşi vehicul, Yamaha T-MAX 500 cm3, care a fost furat pe 6 martie în regiunea Toulouse. În toate cele trei atacuri a fost folosită o armă de calibrul 11,43.

20 comentarii

tomi 21-03-2012 - 22:26

STUPID – NICI UN COMENTARIU. LINISTE,BEZNA,FRIG,TOATA LUMEA DOARME.
Domnilor ziaristi din redactie,de ce ati tiparit acest articol cu litere transparente? URBOS,CIU HUHU,DIGITAL, ati luat concediu?Fratii musulmani care va finanteaza articolele schizofrenice ce le scuipati in acest forum v-au interzis sa comentati.ati primit concediu platit? Ce acum nu se poate lovi in evrei?
Mai dar murdari puteti fi jeguri ale mahalalelor.
PRIVITI CITA MURDARIE SI CINISM PE CINE REPREZINTA ACESTE GUNOAIE ALE FORUMULUI URBOS CIU HUHU si DIGITAL.CRED CA NU ESTE NEVOIE DE EXPLICATII FAPTELE VORBESC DE LA SINE.
tomi

digital 21-03-2012 - 22:48

ce ai mă perversule,iar ți-ai prins co-iele-n,menghină,sau te-au injectat ăia prea mult,masochistu,dreq!

urbos 21-03-2012 - 22:55

Jigodia vrea sa fim si solidari cu neamu lui dement care ameninta lumea pana si pe forumuri si considera ca nu-i destul de violent.

digital 23-03-2012 - 20:42

ai observat ce simpatici sunt ăștia doi,lolek și boleek-tomi prost și parpa cretin?!

tomi 21-03-2012 - 23:06

Ati aparut holerele dreacului,blestemati sa fiti neam de neamul vostru,dementi ai dementilor.De nu v-ar rabda pamintul,viermi scelerati ce sinteti.De mine nu scapati javrele dreacului,va jur eu,si nu va fi gaura unde sa va ascundeti,iar daca din greseala dati ortul popii inaite sa pun mina pe voi,jur ca va scot din mormit si va dau cioantele la ciini.

urbos 21-03-2012 - 23:10

Masoara-ti cuvintele sobolane, ca nu esti la tine acasa, esti in vizita animalule, profiti de ospitalitatea noastra. Piei jegule d-aici.

tomi 23-03-2012 - 18:23

Jeg te voi masura eu pe tine sa stiu ce masura de cosciug sa-ti comand

digital 22-03-2012 - 08:15

rog moderatorii,să taie și comment-urile retardatului tomi,care este și securist și violent!

tomi 23-03-2012 - 18:21

Vierme tu să te rogi la Dumnezeu să crăpi înainte să pun eu mâna pe tine.Si ca fost ofiţer de securitate poţi fi convins că am mult mai mulţi prieteni in ROMANIA decit ai tu,iar prietenii mei sint băieţi cam nebărbieriţi,si nu umblă cu mănuşi. Iar acum jegule continuă sa te rogi,luatete-ar ma-ma dre-acu-lui.

digital 23-03-2012 - 18:33

înainte să crăp,ai să mi-o s*u*g*i,ok?!
pentru asta sigur am să mă rog!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 23-03-2012 - 18:52

Ia , …INCOLONAREA ma’h HAhalerelor, CU CANTEC inainte MARS ! AZI incepem cu …,, AI nostri ca brazii cu mu CIU pe pieptzi! Incheietor de ploton este A ka-kaT URBOS ca’i grizonat si are o halena accentuata de KKT si e deja maroniu de atata consum ! Si scatofagu DIGi dementu sa ridice privirea din pamant , vierme ca maine ajungi …

tomi 23-03-2012 - 19:14

@digital,unu la mână,ţie ţi-o va suge cancerul și ciroza de ficat de care suferi, doi – soldat neinstruit,cum iţi permiţi să vorbesti nepoliticos cu un fost ofiţer al armatei române? trei – să te mai duci urgent la piz..lu mă-ta dreac-ului jegule.

digital 23-03-2012 - 20:53

ți-am zis că ești violent,vezi să nu-l faultezi din ”spate” pe prietenul tău parpa-tzighanul,iar cu foștii securei nu vorbesc!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 23-03-2012 - 18:36

@ FRATELE SEMIT TOMI : SHABATH SHALOM ! Stai , tu cu toata familia si cu INTREGUL POPOR ales de SFANTUL DUMNEZEU ! iar de ciurucurile astea , am eu grija !

tomi 23-03-2012 - 19:06

Prietene,multumesc pentru urari,imi face placere mereu cind te aud,imi rup creierii incercind sa ma lamuresc daca ne cunoastem personal sau nu,dar simt oricum ca te cunosc de o viata.Eu sint de garda la taiatul porcilor, mi-am ascutit cutitele si sint gata de lucru, Vad ca patrupedele au inceput sa guitze si-mi face placere sa-i aud tipind inaite de a le taia beregata.
Tu, draga prietene „Carpathi” da doar un semn cind ai nevoie de mine si apar cu cutitul ala mare de taiat porcii nu ai frica terminam noi si treaba aceasta file-ar mama dreacului de legionari jegosi din periferiile Ploiestilor.
tomi

प्रिंस Parpanghel Carpathians 23-03-2012 - 19:51

BIBOLDO TESTVEREM, fondul nostru sufletesc este …comun, si mai mult decat atata. …ELEF LAIBIS ben SIMHA .

digital 23-03-2012 - 20:36

…i-o simți,lui parpangel?!pe unde?!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 23-03-2012 - 20:48

Dementhicu digi ,esti subtire la voce si umbli indoit, ai scapat sapunu la dus cu urbos din spate !

Ciu Huhu 23-03-2012 - 19:29

PARPANGHELE CRETINELE, Jidovii sunt alesi de Satana, nu de Dumnezeu, faptele lor ingrozitoare, de inspaimintatoare hotii si crime, de a lungul a mii de ani O DOVEDESC!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 23-03-2012 - 19:44

Pulifri CIU , ia tu pozitia de drepti, cand te adresezi ..Superiorului si nu canta fals : Edioth-ule, vad ca iarasi i-ti tragi in cojonnes singur: Tu nu stii decat de CORAN, si nici de aia ca lumea crezand ca profetul Mahomed (pedofilul) era sultanul Mahomed ILderim , analfabetule insusi ISUS Hristos afirma filiatia la DUMNEZEUL IUDEILOR numindul TATAL MEU!Ia ‘napoi la instructie ,nelegiuitule; Si inca odata: An nostri ca BRAZI, cu mu CIU in peptzii !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult