Acasa InternationalExterne Alertă de securitate în Suedia: Explozibili la o centrală nucleară

Alertă de securitate în Suedia: Explozibili la o centrală nucleară

scris de M.A.
9 afisari

Suedia a ridicat nivelul de securitate la centralele sale nucleare, după ce explozibili au fost găsiţi, ieri, la o centrală situată pe coasta de vest.

Centrala nuclera Ringhals - Suedia

Centrala nuclera Ringhals - Suedia (foto: alstom.com)

Materialul a fost ascuns într-un stivuitor, care a fost trimis în capitala Stockholm pentru a fi suspus unor investigaţii. Potrivit unor prime informaţii, nu au fost descoperite detonatoare. „Rezultatele preliminare ale analizei confirmă că este vorba despre material explozibil. Nu vrem să dezvăluim exact tipul şi cantitatea explozibilului”, a anunţat poliţia suedeză într-un comunicat.

Materialul explozibil descoperit miercuri în timpul unui control de rutină „nu ar fi putut provoca pagube importante” la centrala nucleară de la Ringhals, precizează grupul Vattenfall într-un comunicat. Explozibilul, de mărimea unui pumn, a fost descoperit cu ajutorul unui câine, în timp ce vehiculul se deplasa în incinta securizată a centralei, transmite Mediafax.

Geniştii au cercetat toată centrala, dar nu au mai fost găsite alte obiecte suspecte. Autoritatea suedeză pentru siguranţa radiaţiilor (SSM), însărcinată cu securitatea nucleară, a declarat că „nivelul de securitate nucleară a fost ridicat cu o treaptă, la nivelul doi, va lua măsuri de precauţie şi până când vor fi disponibile mai multe informaţii”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult