Acasa InternationalExterne UPDATE – Alertă de securitate la Casa Albă

UPDATE – Alertă de securitate la Casa Albă

scris de B.C.R
21 afisari

UPDATE – Măsura de închidere a Casei Albe declanșată de un zgomot puternic auzit pe peluza sudică cu câteva momente înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să se îmbarce într-un elicopter a fost ridicată, informează Reuters, citând mai multe rapoarte media. Potrivit acestor informații, un purtător de cuvânt al Serviciului Secret a declarat că o rulotă în care se vindeau produse alimentare a luat foc în apropiere.

New York Times a scris că în același timp cu declanșarea incendiului un câine al poliției a detectat ceva suspect la un autovehicul din apropiere, precizând că cele două incidente nu par a avea legătură. Vehiculul suspect este în prezent verificat.

Casa Albă a fost închisă sâmbătă, după ce un zgomot puternic s-a auzit pe peluza sudică, cu câteva minute înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să se îmbarca într-un elicopter, informează Reuters, citând informații furnizate de mai mulți ziariști.

SUA: Secret Service a reținut o persoană înarmată ce a încercat să intre în Casa Albă (foto:observator.tv)

SUA: Secret Service a reținut o persoană înarmată ce a încercat să intre în Casa Albă (foto:observator.tv)

Zgomotul puternic i-a determinat pe agenții Serviciului Secret să aducă presa înapoi în sala de briefing, să închidă ușile și să închidă clădirea. Barack Obama și familia sa nu se aflau pe peluza sudică la momentul la care zgomotul a fost auzit.

„Starea de izolare continuă, existând un mare nivel de consternare în rândul agenților Serviciului Secret care se află în afara clădirii”, se menționează într-o depeșă comună a ziariștilor de la fața locului (pool report — n.r.).

Obama și familia sa urmau să se deplaseze cu elicopterul la baza Andrews pentru a se îmbarca în Air Force One și a călători la Selma, Alabama, pentru a comemora 50 de ani de la un marș pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult