Acasa InternationalExterne Alertă de tsunami după cutremurul cu magnitudinea 7,2 în Vanuatu

Alertă de tsunami după cutremurul cu magnitudinea 7,2 în Vanuatu

scris de A.P.
14 afisari

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 pe scara magnitudinii de moment s-a produs duminica dimineata la 81 de kilometri nord-nord-vest de arhipelagul Vanuatu, din sudul Oceanului Pacific, a anuntat Institutul american de Geofizica USGS, relateaza Reuters.

Vanuatu cutremurO alertă de tsunami a fost emisă duminică după producerea unui seism cu magnitudine 7,2 în apropierea țărmurilor Republicii Vanuatu, țară insulară din Oceanul Pacific, anunță Reuters și EFE, menționând că, deocamdată, nu s-au înregistrat pagube din cauza cutremurului.

Potrivit U.S. Geological Survey, serviciul geologic american care monitorizează mișcările telurice din întreaga lume, cutremurul a avut loc la o adâncime de 35 de kilometri sub fundul mării, la 407 kilometri de capitala statului Vanuatu, Port Vila, și la 81 de kilometri de Port-Olry.

Cu o populație de aproximativ 250.000 de locuitori, Republica Vanuatu este un arhipelag de origine vulcanică situat pe așa-numitul ”Cerc de foc al Pacificului”, în care seismele sunt frecvente. Nu toate acestea sunt urmate de tsunami, precizează Reuters.

Agenția Xinhua, care preia informațiile difuzate de Rețeaua Chineză de Monitorizare a Cutremurelor, relatează că seismul de duminică din Vanuatu a avut magnitudinea de 6,9.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult