Acasa InternationalExterne Alertă nucleară în SUA. Două centrale din Nebraska, scufundate în apă

Alertă nucleară în SUA. Două centrale din Nebraska, scufundate în apă

scris de Șt. C
5 afisari
 
 Inundaţiile produse de râul Missouri au ajuns în zona celor două centrale nucleare din Nebraska (SUA), acestea find complet înconjurate de apă, fapt ce a provocat o stare de alarmă în rândul populaţiei, deşi autorităţile au dat asigurări că situaţia se află sub control, transmite miercuri EFE, citată de Agerpres.

Centrala nucleară de la Fort Calhoun este inundata

Imaginea impresionantă cu cele două centrale nucleare scufundate parţial în apă a stârnit o puternică îngrijorare în acest stat, cu atât mai mult cu cât una dintre ele, cea de la Fort Calhoun, a fost plasată anul trecut pe lista celor care nu beneficiază de suficientă protecţie împotriva inundaţiilor. Totuşi, un purtător de cuvânt al Comisiei de reglementare nucleară (CRN) a susţinut miercuri că ambele centrale sunt proiectate pentru a suporta un astfel de nivel al inundaţiilor, motiv pentru care situaţia de faţă nu prezintă riscuri pentru populaţie, a informat presa locală.

Unicul reactor al Fort Calhoun nu mai funcţionează din luna aprilie pentru a putea fi aprovizionat cu combustibil, însă cealaltă centrală, Cooper, funcţionează la capacitate maximă, în ciuda faptului că apa se află la mai puţin de 40 de centimetri de nivelul considerat maxim pentru a se decreta închiderea temporară din cauza inundaţiilor.

1 comentariu

Aolica 22-06-2011 - 14:10

PERICOL NUCLEAR MAXIM, SA FUGIM!
Centralele nucleare de la bordul submarinelor se afla in pericol maxim de scufundare, dar aceste aspecte ne sunt in continuare ascunse.Iata cum suntem mintiti! Huooooo!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult