Acasa InternationalExterne Algeria. Un ostatic român este în siguranţă

Algeria. Un ostatic român este în siguranţă

scris de D.S.S.
4 afisari

Un român şi doi filipinezi angajaţi ai companiei nipone JGC care operează pe platforma petrolieră din Algeria vizată de islamişti s-ar afla în siguranţă, a anunţat vineri compania japoneză, informează Kyodo şi AFP.

În total, JGC are 78 de angajaţi în Algeria, dintre care 17 japonezi. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi 61 de angajaţi străini, doar despre cei trei (românul şi cei doi filipinezi) a fost confirmat faptul că s-ar afla în siguranţă, în timp ce situaţia celorlaţi 58 rămâne încă necunoscută.

Compania niponă a precizat că a reuşit să intre în contact cu doar trei dintre cei 17 salariaţi japonezi din Algeria. ‘În privinţa celorlalţi 14, există informaţii contradictorii şi nu putem să le confirmăm situaţia’, a precizat un purtător de cuvânt al JGC.

Ca represalii la intervenţia militară a Franţei în Mali, extremişti islamişti înarmaţi au atacat miercuri un complex petrolier din estul Algeriei, administrat de grupul britanic BP, norvegian Statoil şi algerian Sonatrach, şi au luat zeci de ostatici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult