Acasa InternationalExterne Alte cutremure! Japonia ridică criza nucleară de la Fukushima la nivel maxim

Alte cutremure! Japonia ridică criza nucleară de la Fukushima la nivel maxim

scris de B.C.R
4 afisari

Agenţia japoneză pentru siguranţă nucleară a ridicat marţi la nivelul maxim de şapte gravitatea accidentului nuclear de la Fukushima pe scara evenimentelor nucleare şi radiologice (INES), situându-l pe acelaşi treaptă de gravitate cu catastrofa de la Cernobâl, relatează agenţiile internaţionale de presă.

japonia-cutremur-seism-tsunami-radiatii-nuclear-fukushimaEvaluarea reflectă severitatea iniţială a crizei şi nu situaţia curentă, când nivelurile radiaţiilor au scăzut dramatic, notează Reuters.

“Este o evaluare preliminară şi urmează să fie finalizată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA)”, a declarat un oficial al agenţiei.

Scara INES (International Nuclear and Radiological Event Scale) este publicată de AIEA, clasificând incidentele şi respectiv accidentele nucleare între 1 şi 7.

Radiaţiile de la Fukushima reprezintă 10% din cele de la Cernobâl, a mai precizat sursa citată.

Un seism cu magnitudinea 6,3 s-a produs marţi dimineaţă în largul prefecturii Chiba, la est de Tokyo, a anunţat Agenţia meteorologică japoneză, şi a fost puternic resimţit în capitala japoneză.

Cutremurul s-a produs la ora locală 08.08 (23.08 GMT luni) şi epicentrul său s-a aflat la 30 km adâncime sub Oceanul Pacific, prin urmare relativ aproape de suprafaţă, a precizat Agenţia.

Nu a fost emisă alertă de tsunami după seism.

Aeroportul Narita a fost închis pentru verificări în urma seismului care a zguduit prefectura Chiba.

Un alt cutremur cu magnitudinea preliminară de 5,5 a zguduit prefectura Nagano, din centrul Japoniei, la ora locală 07.26, a anunţat aceeaşi sursă.

1 comentariu

Spiridon 12-04-2011 - 10:33

da ce e graba asta?
mai intai sa se termine…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult