Acasa InternationalExterne Ambasadorul de la Tripoli, demis. L-a numit pe Medevedev trădător

Ambasadorul de la Tripoli, demis. L-a numit pe Medevedev trădător

scris de M.A.
1 afisari

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Libia, Vladimir Chamov, se întoarce la Moscova după ce a fost demis prin decret prezidenţial.

Vladimir Chamov

Vladimir Chamov

Potrivit mai multor publicaţii ruse, citate de Unimedia.md, motivul demisiei sale a fost faptul că acesta, într-o telegramă adresată preşedintelui rus Dmitri Medvedev, l-a numit „trădător„. Conform versiunii oficiale, Chamov „… reprezenta distorsionat interesele Rusiei în conflictul libian.” O sursă din ministerul de Externe al Rusiei a declarat că fostul ambasador s-a angajat să reprezinte interesele Libiei în Rusia, cu toate că trebuia să procedeze invers.

Luni, şeful guvernului rus, Vladimir Putin, a criticat bombardamentele din Libia conduse de coaliţia internaţională, sub egida Statelor Unite, comparându-le cu cruciadele. Preşedintele Medvedev a reacţionat, dezaprobând public aceste afirmaţii, apreciind că ele ar putea duce la un „conflict al civilizaţiilor”.

Drept răspuns la reacţia lui Medevedev, Putin a afirmat marţi, la Ljubljana, în Slovenia, că preşedintele rus este cel care conduce politica externă a ţării şi nu poate exista nicio ambiguitate în această privinţă. „În ceea ce priveşte unitatea de opinii a conducerii ruse asupra evenimentelor din Libia, la noi preşedintele este cel care conduce politica externă şi nu poate exista o dedublare în acest domeniu „, a declarat Putin. „Suntem apropiaţi şi ne înţelegem bine”, a adăugat Vladimir Putin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult