Acasa InternationalExterne Ambasadorul Henri Paul: Poziţia Franţei nu este determinată de vreo târguială

Ambasadorul Henri Paul: Poziţia Franţei nu este determinată de vreo târguială

scris de P.C.R.
18 afisari

Ambasadorul francez Henri Paul subliniază poziţia clară a Parisului – aceea că aderarea României şi Bulgariei la Schengen în luna martie este prematură, într-un interviu acordat EVZ.

Ambasadorul Frantei la Bucuresti Henri PaulDiplomatul observă problemele existente încă în justiţie şi invită România şi Bulgaria la o acţiune comună cu Bruxelles-ul ce ar putea duce la găsirea unor soluţii pentru aceste probleme.

Ambasadorul respinge specu laţiile care leagă critica Franţei de ratarea, de către Paris, a unui contract important pentru construcţia reactoarelor de la centrala nucleară de la Cernavodă. „Poziţia Franţei nu este determinată de vreo târguială”, asigură Henri Paul.

Mulţi români cred că ţara lor nu a făcut progrese vizibile şi ireversibile pentru a asigura fiecăruia un tratament echitabil în domeniul justiţiei. Mulţi au de suferit din cauza ritmului lent din justiţie şi a ineficienţei acesteia. Mulţi se plâng de fenomene de corupţie. De altfel, l-am auzit chiar pe preşedintele Băsescu plângându-se de acest lucru.

Facem apel la o acţiune comună, la Bruxelles, împreună cu România şi Bulgaria, pentru a defini calea ce va permite găsirea unei soluţii la aceste probleme a căror ascundere nu serveşte la nimic. Această acţiune va pune în evidenţă căile de ieşire din criza pe care o cunoaştem. Mai trebuie să luăm în considerare dificultăţile pe care le cunoaşte acum spaţiul Schengen în domeniul protecţiei frontierelor externe, precum şi necesitatea armonizării în Europa a funcţionării dreptului la azil. Este momentul să facem acest lucru acum când frontierele externe ale Europei sunt supuse la o presiune foarte mare. Noi dorim să trecem la acţiune”, afirmă ambasadorul francez.

Citeşte interviul integral aici

5 comentarii

mutual 10-01-2011 - 13:44

Mesajul lor e clar.
Nu intrati in Schengen daca Rusia NU vrea.
Rusia e PRINCIPALUL scut.
Aveti probleme cu „Transnistria”, cu Rep.Moldova, cu Ucraina – Vulgaria Cu Cucurcia -, iar institutiile voastre nu prezinta incredere. Nici macar cele ale DEMOCRATIEI. Felul in care ati tratat Parlamentul European, oamenii pe care i-ati trimis acolo
spune totul!
(jeneralul Bertlo s-a adresat ostasilor inainte si dupa batalia de la Marasesti,
cand din ce in ce mai multe trupe germane ramaneau blocate in vastele spatii ale Europei de Est, slabind forta de impingere in Vest:
„ciuocanepupazeatanani PUF!”)

Liviu Iordache 10-01-2011 - 13:45

Incredibil cit de mic se dovedeste acest functionar, care cauta, in mod jalnic, argumente la ceva care nu poate fi argumentat. Spatiul Schengen este echivalentul statelor unite ale europei, copiata dupa statele unite ale americii in aceasta privinta, iar a lega intre ele lucruri care nu au nicio legatura este o dovada de optuzitate fara margini. Este ca si cum California si-ar inchide granitele cu main, sa zicem, ca aia nu sunt dezvoltati sau ca un alt stat nu ar lasa sa circule cetatenii dintr-un stat care are pedeapsa cu moartea. Sau, la rigoare, ca locuitorii Californiei, pe unde granita cu mexicul este varza, sa nu fie primiti in Illinois! Apoi, pretentia ca doua tari infrinte dureros in ultimul razboi (franta a pierdut al doilea razboi mondial, a fost primita la masa victoriei ca miloaga, dupa ce a stat De Gaulle cu mina intinsa) sa conduca in continuare Europa (alaturi de Rusia) este germenele inapoierii europei, care de pe acum se uita lung spre statele emergente! Chiar sunt orbi acesti politicieni de tip feudal, nu-si dau seama ca vremea „directoratului” s-a dus? Daca dintr-un lucru atit de evident nedrept cum este toata aceasta campanie fac centrul politicii lor viitorul UE este compromis fatal. Sau politicienii de tip Sarkozy si supusii pina la jena ai lui, gen acest ambasador trist, dispar, urmind sa apara, pentru salvarea ideii in sine, oameni cu viziune, nu napoleoni de statura fizica doar!

roman adevarat 10-01-2011 - 13:46

atat de mult ne doare cand ni se spune adevarul in fata!
credem ca daca i-am prostit odata,cu intrarea in ue,putem sa-i mai prostim si a doua oara?

de la primul politician si pana la ultimul,indiferent de culoarea lui murdara,de la primul roman pana la ultimul,in ordine alfabetica,am putea jura ca noi suntem cel mai cinstit popor,cel mai harnic,cel mai destept,cel mai frumos,…

ca astazi venim si dam vina cand pe presedinte,cand pe premier,cand pe cei din opozitie,nu denota decat faptul ca nu ne putem recunoaste greselile si neputinta.si acest lucru e tipic romanesc.

cand am intrat in ue,a fost exact ca o casatorie:noi am promis totul iubitei,dar dupa ce am semnat ,ne-am apucat de baut,leneveala,furat si mintit.sau,mai bine zis,am continuat dupa pauza de bine-purtare pe care am facut-o,pentru a minti ue.

Boola 10-01-2011 - 13:48

Din pacate pantru tine ambasadorul spune clar pe cine considera ei vinovati , si tot din pacate nebunul de Basescu are dreptate….Va mai aduceti aminte de comunicatul dat de D-na Barbulescu dupa care nimeni nu are voie sa comenteze situatia din justitie ? Sau de presedinta de onoare Costiniu d-na cu Vantu casnic si sotul „om de gasca” Sau de o alta presedinta Pivniceru cea cu ochii adunati si accent bogat care il flituia pe Basescu ? Sau de dl Predescu (fost senator PSD )care impartea cetatenii patriei in „cetateni constitutionali „si „cetateni legali ? Cam asta este ….Restul comentariilor pe justitia romana le gasiti de la Haga la ultimul site accesat..

pathfinder 10-01-2011 - 16:39

Poziţia Franţei nu este determinată de vreo târguială….

Si marmota uite-asa invelea ciocolata in staniol…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult