Acasa InternationalExterne Ambasadorul rus la ONU: “Rusia nu vrea război, iar ruşii nici atât”

Ambasadorul rus la ONU: “Rusia nu vrea război, iar ruşii nici atât”

scris de S. P.
4 afisari

„Rusia nu vrea război, iar ruşii nici atât, şi sunt convins că nici ucrainenii” nu îşi doresc, a afirmat joi ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin.

Vitali Ciurkin: Rusia nu vrea război

Vitali Ciurkin: Rusia nu vrea război (foto: epochtimes-romania)

Afirmând că vrea „să-i răspundă direct” lui Arseni Iaţeniuk, Vitali Ciurkin i-a acuzat pe europeni şi pe americani că au provocat această criză incitându-i pe ucraineni să „înlăture de la putere forţa guvernamentală legitimă”.

Rusia „nu doreşte exacerbarea acestei crize”, a adăugat Ciurkin.

El a apărat legitimitatea referendumului care va avea loc duminică în Crimeea, referindu-se, în special, la independenţa Kosovo, nerecunoscută de Moscova.

În opinia sa, acest referendum se justifică printr-un vid juridic apărut în Crimeea în urma „înlăturării neconstituţionale de la putere a Guvernului de la Kiev”.

El a vorbit în faţa mai multor ambasadori occidentali, între care cei ai Statelor Unite, Franţei şi Marii Britanii, care cu toţii au apreciat că referendumul din Crimeea este ilegal şi au solicitat lansarea unui dialog politic între Moscova şi Kiev, cu scopul de a soluţiona paşnic criza ucraineană.

Ciurkin a făcut ironii pe seamna „situaţiei idilice” din Ucraina imaginate de occidentali şi a repetat că Rusia nu va recunoaşte legitimitatea noilor autorităţi de la Kiev.

Pe de altă parte, premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a cerut în faţa Consiliului de Securitate ca Rusia să îşi retragă trupele suplimentare din Crimeea şi să accepte lansarea unor negocieri.

Cu trei zile înainte de referendumul din Crimeea, premierul ucrainean a declarat că „încă mai există o şansă pentru soluţionarea paşnică a conflictului”.

Pe teren, Rusia organizează manevre militare în regiunea Rostov-pe-Don, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

Aproximativ 4.000 de paraşutişti ruşi, 36 de avioane şi aproximativ 500 de vehicule participă la aceste exerciţii, potrivit agenţiei de presă Itar-Tass.

În plus, Rusia a mobilizat în Belarus şase avioane de luptă de tip Su-27 şi trei avioane de transport militar.

4 comentarii

Pungescu Gazian 14-03-2014 - 09:20

Da, da, Russia are o foarte balşoaie scarba de razboi, cam toti generalii lor vomita inca de la trezirea de dupa-amiaza!

BULA 14-03-2014 - 09:29

Rusia e in plin proces de modernizare a armamentului, ca si China si India (Vietnam, etc). Toata Asia se reinarmeaza in vederea scoaterii americanilor de acolo si din Pacific. Si rusii vor Ucraina cu totul, nu sa provoace milioane de victime si ura interetnica pe sute de ani. Asteapta momentul potrivit.
Iar americanii s-au bagat in curtea URSS-ului si vor sa-i inconjoare pe rusi cu rachete termonucleare. Tin mortis sa distruga total Rusia si dupa aia sa calce in picioare toata omenirea.

pathfinder 14-03-2014 - 09:34

Nici o postare…
Fara „termonucleare”!

P.S. cipcirip-cipcirip-cipcirip

UnUL 14-03-2014 - 10:32

Procesul ăla merge foarte prost și încet din lipsă de bani.
În ceea ce privește „călcatul în picioare al Rusiei”, aberezi fără grație. Americanilor nici prin gând nu le trece așa ceva. deși toate țările din Europa și din Asia ar fi mai fericite și mai linișltite dacă ar face-o.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult