Acasa InternationalExterne Ambasadorul Rusiei la NATO se opune desfasurarii de rachete in Polonia

Ambasadorul Rusiei la NATO se opune desfasurarii de rachete in Polonia

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Moscova nu va accepta propunerea NATO de cooperare în privinţa scutului antirachetă din Europa dacă aliaţii americani desfăşoară rachete în Polonia, în statele baltice sau în Marea Barenţ, a declarat ambasadorul Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Dmitri Rogozin, transmite AP, citată de Moldpres.

Rusia a acceptat oferta NATO de a lua parte la apărarea antirachetă, făcută în cadrul summitului de luna trecută de la Lisabona. Totuşi, rămân în continuare de pus la punct numeroase detalii complexe, în timp ce preşedintele rus a atenţionat în această săptămână că eşecul încercării a ajunge la un acord de cooperare ar putea determina Moscova să desfăşoare noi arme ofensive şi să pornească o nouă cursa a înarmărilor. Rusia nu va fi niciodată de acord cu un sistem comun, dacă NATO se hotărăşte să desfăşoare rachete în Polonia sau în statele baltice sau interceptoare în Marea Barenţ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult