Acasa InternationalExterne Amenintare terorista la aeroportul Schiphol din Amsterdam

Amenintare terorista la aeroportul Schiphol din Amsterdam

scris de Doru Dragomir
1 afisari

UPDATE Bărbatul care a provocat luni haos pe aeroportul Schiphol din Amsterdam este un rus în vârstă de 40 de ani, a afirmat o sursă a poliţiei

Doua terminale ale unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa au fost evacuate in urma unei amenintari cu bomba.

In jurul orei 12, ora Romaniei, un barbat s-a inchis in una din toaletele aeroportului Schiphol si a anuntat ca are asupra sa o bomba. In urma acestei amenintari, au fost evacuate terminalele 1 si 2 ale aeroportului international din Amsterdam.

Barbatul a fost arestat in urma interventiei politiei militare. Purtatorul de cuvant, Robin van Kapel, nu a  confirmat si nici nu a infirmat existenta bombei, dar a declarat  ca barbatul nu a reprezentat o amenintare reala.

Acest incident aduce aminte de un moment similar din istoria aeroportului din 25 decembrie 2009. Atunci, un student nigerian a recunoscut ca si-a propus sa foloseasca explozibil adus din Lagos pentru a arunca in aer aeronava apartinand celor de la Northweast Airlines. Aceasta actiune i-a adus condamnarea la inchisoare pe viata.

Si in 31 august 2010 au mai fost probleme de securitate la aeroport. Atunci, in bagajele a doi cetateni arabi au fost gasite doua bombe false, despre care s-a crezut ca s-au dorit a fi un test la adresa vigilientei politiei aeroportului. Cei doi au fost interogati in Chicago, cand avionul a ajuns la destinatie,  insa nu au fost arestati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult