Acasa InternationalExterne Americanii le-au dat chinezilor un ultimatum de 72 de ore

Americanii le-au dat chinezilor un ultimatum de 72 de ore

scris de Misu Andrei
125 afisari

Autoritățile americane au dat ordin pentru închiderea consulatului Chinei din Houston, Texas în 72 de ore după un incident care riscă să devină un nou scandal diplomatic între SUA și China, relatează BBC. Decizia a fost luată în urma unui incident la consulatul Chinei în care mai mulți indivizi neidentificați au ars documente în coșurile de gunoi din zona exterioară consulatului. Departamentul de Stat al SUA a motivat decizia precizând că „protejează proprietate intelectuală americană”.
Serviciile de informaţii averizează: SUA şi UE, depăşite de China în 2030
La rândul său, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, a spus că decizia este „revoltătoare și nejustificată”. Chinezii au avertizat, de asemenea, că vor răspunde la acest incident, dacă SUA nu renunță la măsură.

Tensiunile au început să fie iarăși în creștere între Statele Unite și China în ultima vreme. Președintele Donald Trump și administrația sa au intrat în repetate rânduri în conflict cu Beijingul din motive comerciale, din cauza pandemiei de coronavirus, dar și din cauza noii legi de securitate impuse de China în Hong Kong.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult