Acasa InternationalExterne Amnesty International avertizeaza asupra crizei sistemului de sanatate din Coreea de Nord

Amnesty International avertizeaza asupra crizei sistemului de sanatate din Coreea de Nord

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Sistemul de santate din Coreea de Nord se afla intr-o grava criza, autoritatile de la Phenian cheltuind mai putin de un dolar anual pentru un pacient, potrivit unui studiu realizat de Amnesty International.

 

In ciuda faptului ca autoritatile nord – coreene afirma ca serviciile medicale sunt gratuite, raportul – bazat pe interviuri realizate cu peste 40 de coreeni care au parasit tara in perioada 2004 – 2009 – sustine ca in ultimii 20 de ani toti pacientii si-au platit tratamentele. Majoritatea persoanelor intervievate au declarat ca preferau sa nu se prezinte la spital daca nu aveau bani, deoarece tratamentul se face contra cost.

Raportul prezinta si marturia socanta a unei femei in varsta de 56 de ani, care a declarat ca a i-a fost scos apendicele fara anestezie. “Operatia a durat aproximativ o ora si zece minute … strigam atat de tare din cauza durerii, credeam ca o sa mor … mi-au legat mainile si picioarele ca sa nu ma mai misc”, a declarat aceasta. Amnesty International avertizeaza si asupra faptului ca autoritatile nord – coreene se confrunta in continuare cu epidemii de tuberculoza, agravate de numarul mare de persoane care sufera de malnutritie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS