Acasa InternationalExterne Amsterdam: Accident feroviar, peste 100 de răniţi

Amsterdam: Accident feroviar, peste 100 de răniţi

scris de A.B.
2 afisari

Peste 100 de persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar produs la Amsterdam. Treisprezece persoane au ajuns la spital în stare foarte gravă şi alte 60 sunt rănite grav.

amsterdam

foto: agenda.ro

Două trenuri s-au ciocnit, sâmbătă, în sudul oraşului Amsterdam. Potrivit unui reprezentant al societăţii de căi ferate olandeze, la o primă vedere 60 de persoane au fost rănite. Cei mai mulţi dintre pasageri au scăpat doar cu câteva zgârieturi, alţii, însă, s-au ales cu fracturi grave.

„Sunt vreo 60 de răniţi, dintre care 15-20 se află în stare gravă, dar nu pot oferi cifre exacte pentru moment”, a declarat, pentru AFP, Ed Kraszewski, purtătorul de cuvânt al poliţiei feroviare olandeze.

Serviciile de salvare au ajunsla faţa locului pentru a trata răniţii, a precizat aceasta, adăugând că primul tren se îndrepta spre Uitgeest (vest) în timp ce al doilea se îndrepta către Nimegue (est), coliziunea având loc pe un pod între gara centrală şi gara Amsterdam Sloterdijk, în vestul oraşului.

Întreg traficul feroviar din vestul oraşului, inclusiv cel de la gara centrală către aeroportul Amsterdam-Schiphol, a fost întrerupt din cauza accidentului. Spre seară, numărul răniţilor a ajuns la 100.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult