Amsterdam: Turiştii ar putea cumpăra şi în 2013 marijuana | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Amsterdam: Turiştii ar putea cumpăra şi în 2013 marijuana din cafenele

Amsterdam: Turiştii ar putea cumpăra şi în 2013 marijuana din cafenele

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Primarul Amsterdamului intenţionează să treacă peste legea care prevede ca de la 1 ianuarie 2013 turiştilor să le fie interzise magazinele tip cafenea unde se vinde marijuana.

Amsterdam: Turiştii ar putea cumpăra şi în 2013 marijuana din cafenele (foto: kushandoj.com)

Primarul Eberhard van der Laan este de părere că „”90% din veniturile oraşului vor fi pierdute dacă nu le pot permite turiştilor să cumpere din aceste magazine”, potrivit Rador. Măsura de a interzice turiştilor magazinele cafenea unde vinde marijuana a fost introdusă de guvern în 2011 şi urma a fi adoptată de la 1 ianuarie 2013 şi în capitala Olandei cunoscută la nivel mondial pentru canalele, lalelele şi, bineînţeles, cafenelele sale unde se vinde marijuana.

Cele două partide care formează noul guvern al Olandei sunt de acord ca Amsterdamul să nu aplice prevederile noii legi, dar ministerul justiţiei a respins această posibilitate. Olanda a fost mai multe decenii la rând raiul toleranţei pentru drogurile uşoare, fapt care a atras numeroşi turişti din întreaga lume, dar această toleranţă pare că slăbeşte, mai ales că rezidenţii capitalei olandeze se plâng că odată cu influxul de iubitori de canabis creşte infracţionalitatea şi aglomeraţia în Amsterdam.

1 comentariu

BULA 06-11-2012 - 12:58

Consumul de marijuana modifica chimismul creierului si duce la schizofrenie. Cititi si voi pe Wikipedia, sa vedeti ca asa este.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult