Acasa InternationalExterne Anarhie la Washington. Garda Națională va fi desfășurată în oraș pentru a stopa asediul asupra Capitoliului

Anarhie la Washington. Garda Națională va fi desfășurată în oraș pentru a stopa asediul asupra Capitoliului

scris de Misu Andrei
130 afisari

Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor. Până acum o formalitate, această procedură este urmărită cu atenție în contextul în care Donald Trump încearcă prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232.

ACTUALIZARE 22.30. O femeie este în stare critică după ce a fost împușcată în piept pe domeniul Capitoliului, conform unor surse citate de CNN. Circumstanțele incidentului nu sunt încă clare. Între timp, gloata de trumpiști „Îl vrem pe Trump!” pe holurile clădirii Capitoliului, iar forțele de ordine încearcă să restabilească ordinea.

Toată Garda Națională din DC urmează să fie chemată pentru a restabili ordinea în capitala federală, iar guvernatorul statului Virginia a anunțat că activează Garda Națională din stat pentru a interveni în Washington DC.

Clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de trumpiști

ACTUALIZARE 22.00. Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce unii dintre legislatori, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în săli de ședință. În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult