Acasa InternationalExterne Anders Fogh Rasmussen sustine ca Ucraina si Georgia pot deveni membre NATO, daca vor dori

Anders Fogh Rasmussen sustine ca Ucraina si Georgia pot deveni membre NATO, daca vor dori

scris de Ziua Veche
4 afisari

.NATO va continua politica usilor deschise, pentru ca aceasta se bazeaza pe principiul fundamental potrivit caruia fiecare tara din Europa are dreptul de a decide singur aliantele in care se afla.

Declaratia a fost facuta vineri, de secretarul general al NATO, la finalul unei intalniri avute cu ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. “Acesta este motivul pentru care decizia luata la summitul de la Bucuresti se va mentine. Ucraina si Georgia vor fi membre NATO daca vor dori acest lucru si daca vor indeplini criteriile necesare. Este de datoria Ucrainei sa decida cum se va dezvolta relatia sa cu NATO in urmatorii ani. Acelasi lucru este valabil si pentru Georgia.(…). Politica usilor deschise va continua si in Balcani”, a mai spus Rasmussen, citat de Agerpres. Joi, in cadrul intrevederii avute cu presedintele Traian Basescu, secretarul general al Aliantei l-a felicitat pe seful statului pentru decizia de a suplimenta trupele romanesti din Afganistan. La randul sau, Traian Basescu a subliniat ca beneficiile de securitate ale Romaniei, care decurg din calitatea de membru al NATO, sunt dublate de obligatii fata de Alianta. Oficialul NATO efectueaza prima sa vizita oficiala la Bucuresti de la preluarea mandatului de secretar general.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult