Acasa InternationalExterne Angela Merkel: “Nu va fi lăsat nimeni să cadă în Europa”

Angela Merkel: “Nu va fi lăsat nimeni să cadă în Europa”

scris de Anca Hriban
0 afisari

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri, la Bruxelles, că nici o ţară europeană nu va fi abandonată de către partenerii săi şi că euro a demonstrat că este “rezistent la crize”.

Este de necontestat că unele ţări europene se confruntă cu provocări dificile, dar este tot atât de necontestat că euro a dovedit că este rezistent la crize”, a afirmat Merkel, citată de Agerpres, referindu-se la criza datoriei care a zguduit recent recent Republica Irlanda, după Grecia în primăvară, şi care a afectează, de asemenea, Portugalia şi Spania.

Şefii de stat şi de guvern din UE vor să decidă joi şi vineri în legătură cu un mecanism pentru a face faţă unor astfel de crize după 2013, precum şi în legătură cu schimbările din tratate necesare pentru introducerea unui astfel de mecanism. Acesta va include “toate elementele pentru care suntem angajaţi şi pe care le consider indispensabile”, a mai spus Angela Merkel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult