Acasa InternationalExterne Angela Merkel a reacționat imediat după anunțul făcut de guvernul britanic în privința finalei EURO 2020

Angela Merkel a reacționat imediat după anunțul făcut de guvernul britanic în privința finalei EURO 2020

scris de Misu Andrei
142 Afisari

Cancelarul german Angela Merkel a cerut UEFA să acţioneze responsabil în legătură cu meciurile de la EURO 2020 găzduite de Marea Britanie, ţară ce se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri cu varianta Delta a coronavirusului.

„Sper că UEFA va trata situaţia în mod responsabil. Nu cred că ar fi bine dacă stadioanele de acolo ar fi pline”, a declarat Merkel presei după o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Agerpres.

Merkel a făcut aceste afirmaţii în momentul în care guvernul britanic a anunțat că ar urma să autorizeze accesul a peste 60.000 de fani pe stadionul londonez Wembley la semifinalele de pe 6 şi 7 iulie şi la finala de pe 11 iulie, în condiţiile unui protocol sanitar riguros.

Marea Britanie este considerată o zonă de risc pentru alte ţări, inclusiv Germania, astfel că toate persoanele sosite de acolo trebuie plasate în carantină pentru 14 zile.Există însă dispense pentru persoanele asociate EURO 2020. Câştigătoarea meciului Italia – Austria, care va avea loc în optimi de finală la Londra, va juca doar şase zile mai târziu la Munchen în sferturi de finală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult