Acasa InternationalExterne Angela Merkel cere introducerea unor „restricții suplimentare” pentru oprirea valului 4 de COVID

Angela Merkel cere introducerea unor „restricții suplimentare” pentru oprirea valului 4 de COVID

scris de Misu Andrei
94 afisari

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a cerut joi „restricţii suplimentare” împotriva răspândirii COVID-19, deoarece „fiecare zi contează” pentru a opri cel de-al patrulea val virulent de infecţii în Germania.

„Multe ţări au introdus măsuri suplimentare” de restricţionare a contactelor, a declarat cancelarul german în exerciţiu, în cadrul unei conferinţe de presă, în timp ce Germania a depăşit pragul de 100.000 de decese cauzate de noul coronavirus, scrie Agerpres.

Cifrele publicate joi dimineaţa de Agenţia naţională a Germaniei pentru controlul bolilor, Institutul Robert Koch (RKI), arată că 100.119 de persoane au murit în această ţară de COVID-19.

Numărul de contaminări înregistrate într-o zi a depăşit de asemenea pentru prima dată pragul de 70.000, RKI raportând 75.961 de cazuri în ultimele 24 de ore, comparativ cu 65.371 de cazuri cu o săptămână înainte.

Numărul cazurilor de coronavirus a atins, în ultimele zile, noi recorduri în mai multe țări din Europa, devenită epicentrul pandemiei. Explozia de noi infectări cu COVID-19 a determinat majoritatea statelor europene să recurgă din nou la restricții dure și i-a făcut pe experții în sănătate să regândească strategia de vaccinare cu doza booster. Acum, recomandarea ECDC este ca toată lumea să facă această doză de supra-rapel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult