Acasa InternationalExterne Angela Merkel despre COVID19: Situația este dramatică.

Angela Merkel despre COVID19: Situația este dramatică.

scris de Misu Andrei
85 afisari

Situaţia legată de cazurile de COVID-19 este „dramatică” în Germania, a recunoscut miercuri Angela Merkel. Cancelarul german a cerut o accelerare a distribuirii dozelor de suprarapel (booster) şi i-a îndemnat pe cei sceptici cu privire la vaccinare să-şi revizuiască opinia, scrie BBC.

„Nu este încă târziu pentru a opta pentru prima doză de vaccin”, a declarat Merkel, participând la un congres al primarilor din Germania. „Toţi cei care se vaccinează se protejează pe sine şi pe ceilalţi. Şi, dacă destui oameni se vaccinează, aceasta este calea de ieşire din pandemie”, a pledat cancelarul german, aflat la sfârşit de mandat.

Se impune un „efort naţional” pentru a lansa o distribuire în masă a vaccinurilor pentru a treia doză, întrucât protecţia oferită de vaccin a început să scadă la şase luni după a doua doză, a explicat Merkel.

Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană, a raportat miercuri un număr record de cazuri COVID-19, 52.826, în contextul în care cel de-al patrulea val al pandemiei se înăspreşte în Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult