Acasa InternationalExterne Angela Merkel susține un lockdown „scurt și dur” la nivel național în Germania

Angela Merkel susține un lockdown „scurt și dur” la nivel național în Germania

scris de Misu Andrei
101 Afisari

Cancelarul german Angela Merkel sprijină apelurile pentru un lockdown dur și pe termen scurt în Germania, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, deoarece rata de infectare e mult prea marepotrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului german, citată de Reuters.

Germania luptă să țină sub control cel de-al treilea val pandemiei, iar mai mulți lideri regionali au cerut o carantină scurtă, dar durăîn timp ce se fac eforturi pentru vaccinarea a cât mai mulți oameni.

„Toate apelurile în favoarea unui lockdown scurt și uniform sunt corecte”, a spus Ulrike Demmer, purtător de cuvânt adjunct al guvernului. Ea a adăugat că Germania se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți la terapie intensivă.

„Avem nevoie de o incidență stabilă sub 100”, a spus ea, referindu-se la numărul de cazuri la 100.000 de locuitori pe 7 zile. În prezent, această incidență este de 110,1, potrivit Institutului Robert Koch.

Demmer a mai spus că guvernul analizează dacă sunt necesare măsuri la nivel federal, mai degrabă decât la nivel regional, așa cum se întâmplă acum. În timp ce unele landuri au impus interdicții de circulație pe timpul nopții pe durata sărbătorilor pascale, altele au început o ușoară relaxare a restricțiilor.

Majoritatea celor 16 premieri de landuri din Germania nu au fost de acord cu organizarea mai devreme a discuțiilor pentru măsurile care ar urma să fie luate în continuare, discuții programate pentru 12 aprilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult