Acasa InternationalExterne Angela Merkel: Voi boicota Euro-2012

Angela Merkel: Voi boicota Euro-2012

scris de A.B.
3 afisari

Angela Mrkel intenţionează să boicoteze meciurile de fotbal din cadrul Euro-2012 din Ucraina arătându-şi astfel nemuţumirea faţă de modul în care este tratat în închisoare fostul premier Iulia Timoşenko. 

angela-merkel

foto: therichest.org

Site-ul cotidianul Der Spiegel susţine că dacă fostul premier ucrainean nu este eliberat din închisoare până la începutul Cupei Europene de fotbal, cancelarul Angela Merkel intenţionând să le ceară miniştrilor din Cabinetul său să nu participe la meciurile jucate în această ţară.

O excepţie o va constitui totuşi ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich, al cărui portofoliu include şi sporturile. Există o dezbatere intensă în rândul politicienilor germani cu privire la boicotarea Euro-2012 din Ucraina. 

Friedrich a declarat săptămâna trecută că intenţionează să participe la meciul Germaniei cu Olanda care se va juca la Harkiv, unde Timoşenko ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. El a precizat însă că va participa la meci doar dacă i se va permite să o viziteze pe Timoşenko.

Ucraina este dur criticată de Occident, în special de către Germania şi Uniunea Europeană (UE), care consideră că procedurile declanşate împotriva opozantei sunt motivate politic.

Condamnată în octombrie pentru că a semnat în 2009, pe când era premier, acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate dezavantajoase, Timoşenko, unul dintre liderii „revoluţiei portocalii” din 2004, este judecată în acest proces pentru deturnare de fonduri publice şi fraudă fiscală, fapte care ar data din 1997-1998.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult