Acasa InternationalExterne Anglia din Midsomer Murders, nucleul rezistenţei conservatoare

Anglia din Midsomer Murders, nucleul rezistenţei conservatoare

scris de Adrian Pătruscă
46 afisari

Comunităţile rurale britanice ar trebui să fie “rezervaţii” ale familiilor din clasa de mijloc, albe, cu valori conservatoare, se arată într-un sondaj.

Satul englezesc, bastionul rezistenţei conservatoareMulţi dintre rezidenţii orăşelelor şi satelor din zona rurală se consideră “ultimul bastion” al vechilor tradiţii englezeşti. Cadrele de la Leicester University au realizat un sondaj printre locuitorii comunităţilor rurale din toată Anglia şi au descoperit ceea ce consideră a fi idilica lume rurală modernă, scrie Daily Mail.

Conservatorii vor să-şi păstreze neatinse valorile şi mediul ruralAu aflat că viziunea populară a vieţii englezeşti de la ţară este “esenţial monoculturală, în toate formele sale – albi, heterosexuali, clasă de mijloc, familie tradiţională, biserică, conservatorism, siguranţă”.

Jon Garland şi Neil Chakraborti, conferenţiarii în criminologie care au realizat ancheta, spun: “Mediul rural este, pentru mulţi dintre cei intervievaţi, ultimul bastion al vechiului stil englezesc, care trebuie protejat de invazia întregului rău ce decurge din modernitate. Etnicii minoritari nou-veniţi sunt deseori trataţi cu suspiciune, de vreme ce mulţi rezidenţi rurali albi cred că locul acestora este exclusiv la oraş, cu toate atributele sale negative: zgomot, poluare, infracţionalitate şi, în mod deosebit pentru unii, multiculturalism. Zona rurală, în opinia lor, este o eliberare de toate acestea, iar prezenţa unei familii minoritare etnic le transmite senzaţia că oraşul le invadează spaţiul rural liniştit pe care îl preţuiesc atât de mult.”

Satul englezesc tradiţional, nucleul rezistenţei conservatoareRealizatorii sondajului afirmă că minorităţile etnice care trăiesc în mediul rural “au simţit deseori întreaga forţă a ostilităţii” şi au avut frecvent sentimentul de izolare, nu numai din partea comunităţilor învecinate, dar şi din parte co-etnicilor, mult prea dispersaţi pe zone întinse.

Mulţi s-au simţit “uitaţi” de sistemul judiciar, cu secţii de poliţie refuzând să ia în serios plângerile lor, “apreciind că rasismul nu poate fi o problemă în zona lor, de vreme ce numărul minoritarilor este foarte scăzut”.

Sat englezesc tradiţional. Ar fi păcat să se strice aşa o minunăţieSondajul a implicat intervievarea a sute de oameni pe stradă, la diverse evenimente ale satelor şi orăşelelor, sau în focus-grupuri în comitatele din centrul şi estul Angliei.

Dr. Chakraborti, care este indian la origine, a avut parte şi de “abuzuri verbale” în timpul cercetării. Şi de când studiul a fost dat publicităţii, cercetătorii au primit scrisori injurioase, ba chiar şi o ameninţare cu moartea. Se pare că din partea locuitorilor care au simţit că studiul celor doi ameninţă “însăşi ideea de mod de viaţă englezesc”.

“Am stat de vorbă cu multe persoane albe care nu aveau nici o problemă să locuiască împreună cu minoritari etnici, dar şi câţiva minoritari care erau fericiţi că pot să iasă în evidenţă în aceste comunităţi rurale”, spune Jon Garland.

Satul englezesc tradiţional se luptă să-şi apere tradiţia“Dar în jur de două treimi dintre minoritarii cu care am vorbit au trăit o formă sau alta de ostilitate sau rasism din partea vecinilor albi. Pentru mulţi oameni, ideile “modului de viaţă englezesc” sunt foarte strâns legate de imaginea orăşelelor nealterate, cu dealuri domoale, cu ferme, case de ţară, cu gard viu şi trandafiri agăţători pe spaliere, ele înseşi o formă de nostalgie după identitatea naţională a unei Anglii de acum multe decenii.

Producătorul serialului poliţist de televiziune Midsomer Murders (Crimele din Midsomer) a iscat controverse la începutul lunii când a admis că intenţionat nu introduce personaje de minoritari, pentru că atunci “nu ar mai fi un sat englezesc”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult