Acasa InternationalExterne Anglia: Un elicopter teleghidat a atacat un avion de linie

Anglia: Un elicopter teleghidat a atacat un avion de linie

scris de D.P.
21 afisari

Incident aviatic în Marea Britanie. Un elicopter teleghidat a atacat un avion de linie. Aparatul fără pilot ar fi fost „îndreptat deliberat” către aeronava de pasageri.

Un elicopter teleghidat a atacat un avion de linie.

Un elicopter teleghidat a atacat un avion de linie.

Avionul se îndrepta către Southend, iar pilotul a observat elicopterul fără pilot cu patru elice „foarte aproape” de vârful aripii drepte. O investigaţie a stabilit că a existat riscul „ridicat” al unei coliziuni, în acest prim incident de acest tip între un avion de pasageri şi un elicopter fără pilot, în spaţiul aerian al Marii Britanii, relatează Daily Mail online.

Raportul întocmit de către UK Airprox Board, dezvăluit săptămâna trecută, a relevat că un avion de linie bimotor de tip ATR-72, cu 74 de locuri, se afla la o altitudine de aproximativ 450 de metri şi se apropia să aterizeze pe Aeroportul de la Southend, atunci când pilotul a observat elicopterul fără pilot.

Potrivit raportului, pilotul a informat turnul de control al aeroportului că a văzut aparatul şi că acesta era „prea aproape” de avion. El a spus turnului de control că a văzut un „elicopter teleghidat cu un motor foarte mic”, după care a precizat că era roşu cu negru. Turnul i-a răspuns că în zonă au fost observate „vreo două” asemenea aparate în perioada în care a avut loc incidentul, în mai.

Copilotul a declarat pentru UK Airprox Board, în cadrul investigaţiei, că a avut impresia că aparatul a fost „îndreptat deliberat” în apropiere de avion. În raport se arată că nu a fost posibil ca elicopterul fără pilot ori operatorii acestuia să fie găsiţi. De asemenea, autorii documentului îşi exprimă regretul că nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea.

Aparate de zbor teleghidate pot fi achiziţionate în Marea Britanie cu preţuri începând de la 225 de lire sterline (285 de euro), iar temerile cu privire la riscul pe care acestea-l reprezintă pentru alte aeronave se intensifică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS