Acasa InternationalExterne Ankara sustine solutia diplomatica in cazul Iranului

Ankara sustine solutia diplomatica in cazul Iranului

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Tayyip Erdogan, premierul Turciei, a declarat ca tara sa nu sustine impunerea unor noi sanctiuni impotriva Iranului, optand pentru solutia diplomatica.

In cadrul unui interviu acordat marti cotidianului Le Figaro, citat de Reuters, el a precizat ca sanctiunile aplicate anterior acestei tari au fost incalcate chiar de statele care le-au sustinut. “Franta, Germania, Marea Britanie, Statele Unite si China, toate au fost implicate si exporta inca produse in Iran”, a adugat Erdogan. Declaratiile au fost facute cu doar o zi inaintea vizitei oficiale a premierului turc in Franta, in cadrul careia acesta se va intalni cu presedintele Nicolas Sarkozy. Reprezentantii Statelor Unite, Marii Britanii, Frantei, Germaniei, Rusiei si Chinei se vor intalni in cursul acestei saptamani la New York, pentru a discuta aceasta problema. In momentul in care cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU, cu drept de veto, vor ajunge la un acord in privinta sanctiunilor impotriva Iranului, acestea vor fi prezentate si celorlati membri. Pozitia autoritatilor de la Ankara nu este surprinzatoare, avand in vedere faptul ca Iranul este unul din principalii furnizori de gaze naturale ai Turciei.

0 comentariu

Razvan Penescu 31-03-2010 - 09:30

Scenariul premiat la Premiile Gopo poate fi citit in exclusivitate pe LiterNet.ro la:

http://editura.liternet.ro/carte/259/Corneliu-Porumboiu/Politist-adjectiv.html

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult