Acasa InternationalExterne Anonymous a atacat site-ul Ministerului de Interne britanic

Anonymous a atacat site-ul Ministerului de Interne britanic

scris de Stefan Galai
4 afisari

Grupul de hackeri Anonymous a anunţat că a atacat site-ul Ministerului de Interne din Marea Britanie.

anonymousMinisterul de Interne britanic a anunţat sâmbătă că investighează informaţiile potrivit cărora site-ul său ar fi fost ţinta unui atac cibernetic condus de grupul de hackeri Anonymous, informează AFP, preluată de Agerpres.

Internauţii au descoperit pe pagina de start a ministerului britanic un mesaj care indica că serviciul era indisponibil din cauza unui volum mare de trafic.

Un mesaj pe contul Twitter al grupării Anonymous indica: “TANGO DOWN” (în termen militar, “Ţintă distrusă”), “pentru proiectele voastre draconice de monitorizare”. Acelaşi mesaj a fost repetat pe contul Anonymous din Marea Britanie.

“Suntem la curent cu faptul că Ministerul de Interne ar fi putut fi obiectul unor proteste online. Am luat toate măsurile necesare şi monitorizăm situaţia îndeaproape”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului britanic.

Săptămâna trecută, guvernul britanic a fost obiectul unor violente atacuri împotriva proiectelor sale de instalare de echipamente care să permită serviciilor de informaţii electronice accesul în timp real la date privitoare la fiecare mesaj sau e-mail trimis, site-urile accesate sau apelurile telefonice efectuate. Aceste măsuri constituie “un pas fără precedent, prin care Marea Britanie va adopta acelaşi tip de supraveghere care există în China şi Iran”, a afirmat Nick Pickles, director al asociaţiei Big Brother Watch Campaign.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult