Acasa InternationalExterne Arizona și Texas cumpără camioane frigorifice și cer ajutor pentru că nu mai au unde pune morții

Arizona și Texas cumpără camioane frigorifice și cer ajutor pentru că nu mai au unde pune morții

scris de Misu Andrei
91 afisari

Statele Unite au raportat un nou număr record de cazuri de infectare cu coronavirus într-o singură zi – cel puțin 70.000, potrivit datelor centralizate de Reuters. Și bilanțul zilnic al deceselor este în creștere. Situația este deosebit de îngrijorătoare în Arizona și Texas. Autoritățile din unele orașe au făcut rost de camioane frigorifice și au cerut ajutorul comunităților din jur, pentru că nu mai au unde pune morții. 

Mario Martinez, de la direcția sanitară San Antonio, Texas: „Orașul San Antonio și comitatul Bear au aceste două camioane operațional în acest moment. Vom mai avea trei până la sfârșitul săptămânii. Fiecare dintre aceste camioane poate păstra între 24 și 36 de cadavre.

Spitalele locale se confruntă cu un val de decese. Morgile sunt pline. Casele de servicii funerare sunt rezervate din urmă. Sunt oameni care sunt membrii familiilor noastre, prietenii noștri și nu putem insista destul pe măsurile de precauție”.

Statele Unite au înregistrat din nou un record al contaminărilor zilnice cu COVID -19, cu peste 68.000 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore, potrivit cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Joi la ora locală 20:30 (vineri 00:30 GMT), 3.560.364 de cazuri de coronavirus erau diagnosticate în ţară de la începutul epidemiei. Statele Unite înregistraseră deja un record de noi cazuri cu o zi înainte.

Numărul de decese în ultimele 24 de ore a crescut la 974, ajungând la un total de 138.201.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult