Acasa InternationalExterne Arma secretă a lui Gaddafi – Aisha, odrasla sa blondă

Arma secretă a lui Gaddafi – Aisha, odrasla sa blondă

scris de Adrian Pătruscă
1 afisari

Trupele guvernamentale se află într-o ofensivă teribilă, în ciuda loviturilor aeriene aliate. Occidentalii se gândesc să le dea arme insurgenţilor.

Fata lui Gaddafi îi încurajează pe sprijinitorii tatălui ei

Foto: Daily Mail

Gaddafi speră să aducă un suflu proaspăt în rândul trupelor sale obosite cu ajutorul frumoasei sale fete blonde de 34 de ani.

Aisha, care este avocat (l-a reprezentat şi pe Saddam Hussein), a fost fotografiată la Tripoli, îmbrăcată cu costum tradiţional şi văl islamic, fluturând steagul verde al Conducătorului.

Îmbrăcămintea este foarte departe de modul în care arată ea de obicei, cu machiaj gros şi îmbrăcată în cele mai noi creaţii ale designerilor celebri din occident. Ţinutele sale strălucitoare i-au atras porecla de “Claudia Schiffer a Africii de Nord”.

Aisha s-a suit la bordul unui tanc împreună cu alţi susţinători guvernamentali şi a spus mulţimii că tatăl său “este un mare bărbat şi conducător”, potrivit Daily Star. Se spune că Aisha ar fi decis să se implice activ în campanie cu gândul de a-l răzbuna pe fratele său mai mic Khamis, de 27 de ani. Acesta se pare că a fost ucis de un pilot kamikaze în timpul unui raid aerian la începutul lunii. Totuşi, televiziunea de stat libiană pretinde că el trăieşte.

Fata lui Gaddafi e renumită pentru eleganţa şi excentricitatea ei

Foto: Daily Mail

Aisha, care s-a măritat cu un văr al său în 2006, nutreşte încă o mare ură faţă de Occident, după ce sora ei adoptată, Hanan, de 9 ani, a fost ucisă în 1986 de un raid american asupra Tripoli. “M-am trezit în ţipetele surorii mele, eram plină de sângele ei”, a declarat Aisha la vremea respectivă.

SUA au lovit atunci Libia ca represiune după atacul terorist libian din 5 aprilie asupra unei discoteci din Berlinul de Vest, frecventate de soldaţi americani. O bombă plasată sub o masă lângă cabina DJ-ului a omorât o femeie turcă şi doi sergenţi americani. Alţi 230 de oameni, dintre care 50 de soldaţi americani, au fost răniţi.

Aisha a fost şi o ferventă sprijinitoare a IRA.

Aisha înconjurată de sprijinitori ai tatălui ei la Tripoli

Foto: Daily Mail

Într-un interviu din octombrie anul trecut, ea povestea eforturile muncii de caritate pe care le depune în Libia, pentru drepturile femeilor. Întrebată despre abuzurile din sistemul de justiţie libian, a spus că toate “aceste critici sunt complet nejustificate” şi că “nu înţelege de ce oamenii spun aşa ceva”.

În acelaşi interviu şi-a apărat poziţia de sprijin pentru Saddam Hussein şi pentru IRA şi a declarat că dragostea pentru tatăl ei este “dincolo de orice cuvinte”. “Lumea uită că înainte de a fi un mare bărbat şi conducător, este tatăl meu, prietenul meu şi fratele meu. Este foarte apropiat de mine şi mă simt în siguranţă când sunt cu el”, a spus Aisha pentru Daily Telegraph.

Când au început protestele în Libia, Aisha a fost deposedată de rolul ei de ambasador ONU al Bunăvoinţei, din cauza poziţiei sale de sprijin al masacrării a mii de oameni de către tatăl său.

Aisha strigă mulţimii că tatăl ei este "un mare bărbat şi conducător"

Foto: Daily Mail

Forţele guvernamentale şi-au luat elan

În acest moment, opoziţia, în ciuda ajutorului dat din cer de trupele aliate, se arată incapabilă nu numai să avanseze, dar chiar să reziste pe actualele poziţii.

Răsturnarea de situaţie survine la numai două zile după ce rebelii păreanu de neoprit şi înaintau năvalnic spre vest de-a lungul drumului strategic de coastă, urmărind armatele regimului.

Trupele lui Gaddafi au prins într-o ambuscadă forţele insurgente lângă oraşul de baştină al dictatorului, Sirt, după care le-au învăluit pe flancuri, manevră care cere o disciplină pe care armata de strânsură a insurgenţilor este departe de a o avea.

Trupelor insurgente le lipseşte disciplina chiar şi în retragere

Foto: Daily Mail

În ofensivă, tancurile şi artileria guvernamentale au dezlănţuit un bombardament cumplit asupra localităţilor deţinute de rebeli, ceea ce i-a făcut pe aceştia să-şi ia grabnic tălpăşiţa. Tactica a dat încă o dată roade la Ras Lanuf, un terminal petrolier la 275 de kilometri est de Tripoli.

Gaddafi ne-a lovit cu rachete uriaşe. A intrat în oraş”, declară Faraj Muftah, un luptător rebel. Insurgenţii spun că avioanele franceze au bombardat trupele lui Gaddafi în jurul oraşului.

Se vorbeşte tot mai intens de posiblitatea înarmării insurgenţilor de către aliaţi. Obama a declarat că nu exclude o asemenea măsură. La fel, premierul britanic Cameron, adresându-se Camerei Comunelor, a spus că acest lucru este posibil, dar nu s-a hotărât încă nimic.

1 comentariu

Ciu Huhu 30-03-2011 - 19:51

Iadul o va inghite si pe ea si pe nebunul ei tata si pe jigodiile pedeliste-portocalii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult