Acasa InternationalExterne Armata israeliana recunoaste ca a comis erori in operatiunea contra flotilei propalestiniene

Armata israeliana recunoaste ca a comis erori in operatiunea contra flotilei propalestiniene

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Ancheta interna a armatei israeliene sustine ca au fost comise erori serioase in pregatirea si efectuarea raidului contra flotilei propalestiniene care se indrepta spre Fasia Gaza, soldat cu noua morti la sfarsitul lunii mai.

Potrivit Mediafax, in raportul de 150 de pagini, prezentat duminica de seful Statului Major al armatei israeliene, Gabi Ashkenazi, se afirma ca erorile au fost comise “la toate nivelurile comandamentului”. Acesta adauga ca violentele ar fi putut fi limitate daca ar fi fost trimisi mai multi militari israelieni la bordul navei Mavi Marmara, subliniind totodata faptul ca, colaborarea dintre serviciile de informatii si armata a fost insuficienta, o serie de date fiind eronate.

Confruntarile de la bordul feribotului turc Mavi Marmara au provocat moartea a noua activisti turci, iar operatiunea israeliana a fost criticata dur pe plan international.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult