Acasa InternationalExterne Armata italiana pusa sa stranga gunoaiele din Napoli

Armata italiana pusa sa stranga gunoaiele din Napoli

scris de M.A.
8 afisari

Armata a fost trimisă de guvern pentru a ridica munţii de gunoaie de pe străzile oraşului Napoli. Militarii urmează să intre în acţiune vineri, în ultima zi a anului. Miercuri după-amiază, miniştrii şi reprezentanţii autorităţilor din Napoli sunt convocaţi la guvern într-o şedinţă extraordinară.

Armata italiana pusa sa stranga gunoaiele din Napoli

Foto: militaryphotos.net

 Mii de tone de deşeuri zac pe străzile şi trotuarele din oraşul Napoli, regiunea Campania. Trecătorii sunt nevoiţi să circule pe marginea străzilor. Munţii de deşeuri nu permit nici măcar pietonilor să se strecoare pe trotuare, transmite Radio Romania Actualitati. Unii dintre localnici, disperaţi de mirosul insuportabil care vine de la aceste deşeuri, au incendiat zeci de pubele. Pe de altă parte, napoletanii denunţă indiferenţa autorităţilor şi a politicienilor pe care îi acuză că în loc să rezolve criza dau vina unii pe alţii. Cetăţenii se tem de eventuale incendii care s-ar putea isca în noaptea de Revelion. Napoli, localităţile din jurul său şi întreaga regiune Campania sunt invadate cu regularitate de gunoaie de aproape 15 ani si se află permanent în „stare de urgenţă sanitară”.

Speriată de consecinţele dezastruoase asupra mediului, populaţia din zonă refuză deschiderea unei noi gropi de gunoi la periferia vestică a oraşului, pentru că aceasta se află la mai puţin de 300 de metri de primele locuinţe din această zonă. În plus, organizaţiile de protecţie a mediului denunţă infiltrarea mafiei, care depozitează ilegal deşeuri periculoase.

Nu există centre de reciclare iar guvernul de la Roma aruncă dă vina pe autorităţile locale, susţinând că în ultimii ani au cheltuit peste un milion de euro. Primăria din Napoli afirmă însă că banii nu au ajuns şi apreciază că e doar o nouă „operaţiune de marketing” a guvernului Berlusconi. Pe străzile oraşului Napoli sunt în prezent peste 2000 de tone de gunoi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult