Acasa InternationalExterne Armata lui Gaddafi își ia morții cu ea ca să nu fie numărați

Armata lui Gaddafi își ia morții cu ea ca să nu fie numărați

scris de Adrian Pătruscă
2 afisari

Întreg teritoriul Libiei este teatrul luptelor crâncene între insurgenți și forțele loiale lui Gaddafi. Echilibrul dintre tabere amenință să prelungească sângerosul conflict.


Benghazi - depozit de arme distrus de forțele lui Gaddafi

Depozitul de arme din Benghazi, distrus de trupele lui Gaddafi. Foto: Daily Mail


Lupte crâncene s-au dat sâmbătă la Zauia, în vestul capitalei Tripoli, unde trupele regimului au încercat să reia controlul asupra localității.

Observatorii afirmă că Gaddafi folosește cu prudență cele 250 de avioane de luptă din dotarea armatei sale, pentru a nu irita și mai mult comunitatea internațională. Aceasta a amenințat cu instituirea unei zone de interdicție aeriene. Or, dacă amenințarea ar fi pusă în practică, Gaddafi s-ar vedea lipsit total de aportul aviației. Ceea ce, spun experții, ar înclina balanța de forțe în favoarea insurgenților.

Potrivit Le Monde, forțele guvernamentale ar fi folosit zeci de tancuri. Al Jazeera confirmă cifra, vorbind de 35 de care blindate.

BBC citează martori care declară că tancurile ar fi luat în două rânduri cu asalt orașul, dar nu au reușit să înfrângă rezistența opoziției.

Tot BBC afirmă că armata nu își lasă morții pe câmp ci îi ia cu ea, pentru a minimaliza pierderile.

Cele două atacuri ale forțelor lui Gaddafi s-au soldat cu 70 de morți și 300 de răniți, potrivit The Guardian.

În apropiere de Benghazi, fieful opoziției, două explozii care au distrus un depozit de arme au ucis 19 persoane, după France Presse, circa 30 după France Info. La spitalul din Benghazi au fost aduși peste 40 de răniți.

Tot la Benghazi, Consiliul Național, instituit de insurgenți și condus de fostul ministru al Justiției, Mustafa Abdelialil, a avut prima sa întrunire și s-a proclamat singurul organism reprezentativ al Libiei.

Le Nouvel Observateur scrie că rebelii ar fi reușit să doboare sâmbătă un avion al armatei libiene, la 20 de kilometri de Ras Lanuf. Cei doi piloți ar fi murit.

Tot la Ras Lanuf s-ar fi grupat și un important număr de militari care au părăsit trupele fidele lui Gaddafi și s-ar fi alăturat insurgenților.

Potrivit ONU, din Libia ar fi plecat 191.000 de oameni de la începutul conflictului.

15 comentarii

Huhu Ciu 05-03-2011 - 23:19

Dictatorul va crapa, pacat ca prin aceasta framantare ia si multa lume cu el. Wikilechirea lumii islamice a venit prea repede, si nimeni nu a avut timp de un plan B

roman 06-03-2011 - 00:00

Traiasac Basescu care va face lumina si prosperitate in Romania si va distruge toate plosnitele fost comuniste ,antisemite si Islamiste!!!!!!

Huhu Ciu 06-03-2011 - 04:18

Iata doua jeguri evreiesti tipice, probabil doar unu’ care are mai multe nick-uri, si fura si nickuri ale lui Huhu Ciu, Hokusai San…. se numeste Spiridon, Aolica, roman…, hot tipic talmudic asa ca evreul B. Madoff cel mai mare hot din Istorie!

Morkova Vesela 06-03-2011 - 04:37

Cand vezi colo uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
Negru, cocoşat şi lacom, un isvor de şiretlicuri,
De e Sobru, de e Huhu, sunt maimutze fara cuget
Si-i pacat sa intri-n vorba cu ridicole nimicuri.

Huhu Ciu 06-03-2011 - 05:07

Mda, am uitat, Spiridon are si nickul Morkova Vesela…

Aolica 06-03-2011 - 05:16

Esti un gunoii uman Hokusai-ule, dupa moartea corpului tau fizic, prea tirziu, vei vedea si intelege ACEST ADEVAR TRAGIC PENTRU TINE, VEI PLATI CUMPLIT INTR-O REINCARNARE viitoare, A TA IN MONSTRUOASA LUME MATERIALA, vai de tine amaritule!!!

Huhu Ciu 06-03-2011 - 14:51

Aolica-Spiridon, Radulescule, esti ala cu mai multe nickuri ce fura nu doar nickuri, furi si postari, asta-i scrisa de mine acum doua zile, nu-i de mirare esti evreu ca B. Madoff cel mai mare hot din Istorie!

Aolica 06-03-2011 - 05:26

Huhulicule asa sa-ti dea Domnul, in viata viitoare sa devii o tenie pe la cineva (un palestinian) in Gaza, si sa manance ala shish taouk o farfurie plina. Cum shish taouk-ul are sos cu mult usturoi, o sa te atace si o sa te despinzi si o sa te cace la canal, bai viemele dracului. Odata ajuns in mare, o sa te prinda un peste, pe care o sa-l prinda un palestinian din Gaza, si ciclul o sa se repete. Nu mult, doar de 2-3 mii de ori, pe urma o sa treci in peste, si tot asa.

Parpanghel : Aolica , cum ...tenie 06-03-2011 - 05:41

Tenia pe scala evolutiva pare fi superioara ,Endevidului!

Huhu Ciu 06-03-2011 - 10:19

Aolica, tie sa-ti de Domnu’ ca in reincarnarea ta viitoare sa fi un palestinean in fata caruia sa-i fie impuscata toata familia apoi sa fie si el impuscat de armata israeliana!

gogu 06-03-2011 - 08:11

Nu va mai bucurati si ginditi ! In Libia este interventie straina. V-ar conveni sa se intimple asa ceva, din nou, la noi ?!

Radulescu 06-03-2011 - 08:43

Zic si eu la fel ca „romanul”:

Traiasca Basescu care va face lumina si prosperitate in Romania si va distruge toate plosnitele fost comuniste ,antisemite si Islamiste!!!!!!

O sa crapi mai psihicule Huhu Ciu,toti ti-au scuipat in gura aia de dement mintal.
Dai inainte pana crapi tu si echipa ta naparci,Sobru,Urbos si alti cretini care gandesc ca ca voi.
Amin!

Huhu Ciu 06-03-2011 - 10:26

Radulescule securist-pedelist-comunist portocaliu sa crapi tu si toata familia ta si toti urmasii tai si in reincarnarea ta viitoare sa fi un palestinian muritor de foame, sa-ti vezi toata familia impuscata de evrei apoi sa fi si tu impuscat, tot de evrei, blestemat sa fii in vecii vecilor tu si toate plosnitele portocalii! AMIN!

bicu 07-03-2011 - 15:31

in acest moment armata basistt pedelist ,,americanasi engleza este zdrobita in libia fiind formata din cretini ,golani si derbedei iar fortele antibasiste au recapturat pentru gadafii toate orasele si le-a trimis la USA,si Ue paie in loc de benzina ,si cateva forte de asalt vin in romania sa-i prinda pe spioni pejandarmii baricadati in centru si toata garzile de hartie ale lor ,iar basismul s-a refugiat la murfatlar

megu 07-03-2011 - 22:35

acum dupa ce interventia basisto americana engleza a fostsuprimata ,incercuita,si impinsa in desert in liia fiind condusa de carnatari basisti ,pedlisti,fortele antibasiste au recucerit multe redute basiste si au format un guvern provizoriu care sa scape romania si natiunea de lepra basista si de robia strainilor cum ar fi usa, anglia ,sau ue care n-au nici un rost pe lumea asta ci doar sa impileze sa jefuiasca cum au fact in libia si i-ainghitit nisipul caci armele libienilor a tuaregilor si grupurilor etnice din nord i-a spulberat pe americani,cu ofiteri ca lumea

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult