Acasa InternationalExterne Armata SUA: Gina si-a revenit dupa psihoterapie

Armata SUA: Gina si-a revenit dupa psihoterapie

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Gina, un caine militar in varsta de doi ani, care a efectuat o misiune de sase luni in Irak, si-a revenit dupa mai multe sedinte de psihoterapie.


 

Potrivit BBC, la revenirea in Statele Unite (Baza Aeriana Peterson, din Colorado), cainele – folosit la perchezitiile imobilelor – a fost diagnosticat de un medic veterinar cu stres post – traumatic (PTSD). Sergentul Eric Haynes, care ingrijeste aproximativ 18 caini de la baza militara din Colorado, a declarat ca nu a mai vazut un caine cu probleme atat de grave. “Era speriata tot timpul. Nu mai vroia sa intre sau sa iasa din cladiri”, a precizat Haynes, care a subliniat insa ca Gina si-a revenit aproape complet. El a adaugat ca de la inceputul saptamanii, cand cazul a aparut in presa, a primit zilnic cel putin 60 de e – mail – uri de la persoane din intreaga lume, care doreau sa o adopte pe Gina.

Desi PTSD nu a fost studiat suficient de mult in cazul animalelor, o serie de experti sunt de parere ca in anumite cazuri, acestea prezinta simptome asemanatoare sau chiar identice cu oamenii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult