Acasa InternationalExterne Armata ucraineană susține că navele ruse din Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri în larg

Armata ucraineană susține că navele ruse din Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri în larg

scris de Misu Andrei
70 afisari

Nave ale flotei ruse la Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri distanţă de coasta ucraineană, cu toate că „ameninţarea atacurilor cu rachete rămâne”, a anunţat marţi Comandamentul Operativ Sud al armatei Ucrainei.

„În zona operativă a Mării Negre, grupuri ostile de rachete şi nave de desant s-au îndepărtat de coastele ucrainene la circa 200 de kilometri. (…) Însă blocada (navală) şi ameninţarea atacurilor cu rachete rămân”, a precizat sursa citată de portalul ucrainean Pravda și preluată de EFE, potrivit Agerpres.

Anunţul distanţării navelor ruse de ţărmul ucrainean intervine la o săptămână după scufundarea crucişătorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră. Ucraina susține că a scufundat crucișătorul Moskva, o lovitură dură pentru Rusia.

Deși a recunoscut că nava s-a scufundat, Rusia pune incidentul pe seama unui incendiu la bord, provocat de o explozie accidentală în sala de muniții.

În plus, soarta marinarilor de la bord este necunoscută, Ucraina pretinzând că marea majoritate a echipajului de circa 500 de oameni a pierit în mare, în vreme ce Moscova păstrează secrete aceste date, dar susține că echipajul navei a fost salvat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS