Acasa InternationalExterne Asasinat în Libia: Şeful securităţii din Benghazi a fost omorât

Asasinat în Libia: Şeful securităţii din Benghazi a fost omorât

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Şeful securităţii din Benghazi, Fradj al-Dersi, a fost asasinat marţi seară de persoane rămase necunoscute, în oraşul din estul Libiei.

Asasinat în Libia: Şeful securităţii din Benghazi a fost omorât (Foto:prweb.com)

Un responsabil din cadrul servicilor de securitate a declarat jurnaliştilor AFP că „Persoane necunoscute, aflate într-o maşină, au tras asupra lui al-Dersi care se găsea în faţa locuinţei sale. A fost lovit de trei gloanţe”. Fradj al-Dersi a decedat la puţin timp după ce a fost transportat la un spital de urgenţă din Benghazi.

Şeful securităţii se afla în funcţie doar de câteva săptămâni, după atentatul împotriva consulatului american din oraş, la 11 septembrie, soldat cu moartea ambasadorului Statelor Unite, Chris Stevens, şi a altor trei americani. Fradj al-Dersi a ocupat diverse funcţii de răspundere sub regimul condus de Muammar Gaddafi, printre care şef al diviziei de luptă împotriva drogurilor, înainte de a se alătura rebeliunii împotriva fostului dictator, chiar de la începutul acesteia, în februarie 2011.

Potrivit Agerpres, acest asasinat se adaugă altora comise tot în estul ţării şi care au vizat ofiţeri din cadrul poliţiei sau armatei, mai ales dintre cei care au servit sub regimul lui Muammar Gaddafi.  Atacuri de acest gen sunt în mod curent atribuite islamiştilor radicali, care încearcă să se răzbune pe foştii lor torţionari după ce au fost victimele unei represiuni severe în era Gaddafi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult