Acasa InternationalExterne Asediul asupra Universității din Kenya: Cel puțin 147 de persoane, ucise

Asediul asupra Universității din Kenya: Cel puțin 147 de persoane, ucise

scris de D.P.
14 afisari

Cel puțin 147 de persoane au fost ucise joi în atacul armat împotriva Universității kenyene din Garissa (est) comis de islamiști somalezi shebab, potrivit bilanțului tansmis de Centrul național pentru gestionarea catastrofelor(NDOC), informează AFP.

asediu universitatea GarissaForțele kenyene de securitate au reluat controlul asupra universității, după 16 ore de la lansarea atacului, cei patru teroriști fiind omorâți.

Moartea a 147 de persoane a fost confirmată„, a anunțat NDOC pe contul său de Twitter. Totodată, cel puțin 79 de persoane au fost rănite, a anunțat Ministerul de Interne care a confirmat pe contul său de Twitter că „asediul s-a încheiat” la Garissa.

Potrivit ministerului, „587 de persoane au fost evacuate” de la universitate.

Joi dimineață, un comando islamist a împușcat doi paznici la intrarea în universitate, apoi a deschis focul la întâmplare în interiorul campusului, după care a pătruns în reședința universitară unde locuiau mai multe sute de studenți. Atacul a fost revendicat de islamiștiii shebab.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult