Acasa InternationalExterne Ashton cauta sprijinul Parlamentului European pentru Serviciul de Actiune Externa

Ashton cauta sprijinul Parlamentului European pentru Serviciul de Actiune Externa

scris de Ziua Veche
9 afisari

.Inaltul Reprezentant pentru Politica Externa al Uniunii Europene, Catherine Ashton, a anuntat marti ca va face o serie de concesii pentru a-i convinge pe membrii Parlamentului European (PE) sa aprobe proiectul privind noul serviciu diplomatic al UE.

In cadrul unui discurs sustinut inaintea reuniunii de miercuri a Consiliului pentru Afaceri Generale si Relatii Externe, Ashton a declarat ca PE va putea superviza si aproba bugetul institutiei, aceasta fiind una din conditiile impuse de europarlamentari. Aceasta a mai adugat ca membrii PE vor putea aproba inclusiv bugetul misiunilor speciale ale UE, potrivit EUobserver. Totusi, un grup de 11 state membre ale Uniunii, in frunte cu Austria, incearca sa modifice una din prevederile proiectului privind Serviciul de Informatii Externe. Acestea sunt nemultumite de faptul ca tarile mai mici vor avea doar 2 sau 3 reprezentanti in noul serviciu diplomatic.

0 comentariu

cercetas 28-03-2010 - 18:09

Aha! Inca un articol cu democrat-libelule d-alea.

Bibi Jidanu 28-03-2010 - 19:28

Lasa-ma s-o parlesc si io o data-n liniste, dupa aia o iei tu cat e calda. Spalata-i ca si noua.

Daca-i Rascoala, apai s-o facem CA LA CARTE 😉 Sa vada lumea ca suntem cititzi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult