Acasa InternationalExterne Asia-Pacific. China şi-a lansat propriul sistem GPS – BeiDou

Asia-Pacific. China şi-a lansat propriul sistem GPS – BeiDou

scris de L.M.
10 afisari

China a lansat în serviciu comercial, în regiunea Asia-Pacific, sistemul propriu de navigaţie globală BeiDou , destinat să concureze cu sistemul GPS american.

Asia-Pacific. China şi-a lansat propriul sistem GPS - BeiDou

Asia-Pacific. China şi-a lansat propriul sistem GPS - BeiDou

Sistemul, format în prezent din 16 sateliţi de navigaţie şi alţi patru experimentali, a început să funcţioneze de joi, potrivit publicaţiei China Daily. Performanţele lui BeiDou (Busola), al cărui semnal poate fi recepţionat şi în Australia, sunt comparabile celor ale GPS american, a subliniat purtătorul de cuvânt al Biroului chinez pentru navigaţia prin satelit, Ran Chengqi, citat de acelaşi cotidian, transmite Moldpres.

Lansarea sistemului de navigaţie prin satelit constituie un nou succes al tehnologiei spaţiale chineze. Extinderea reţelei, care va oferi în 2020 acoperire mondială, prevede trimiterea pe orbită a încă 40 de sateliţi până în 2024, a precizat purtătorul de cuvânt. China se aşteaptă ca BeiDou să genereze o piaţă anuală de 400 miliarde de yuani (63 miliarde de dolari) pentru servicii de transport, meteorologie şi telecomunicaţii.

Implicaţiile pentru sistemul militar sunt la fel de importante, eliberând China de dependenţa de GPS-ul SUA.

5 comentarii

geek-a-contra 28-12-2012 - 18:44

compas-ul chinezesc nu face concurenta neaparat GPS-ului american. face si glonass-ului rusesc si galileo-ului european.si este vorba mai ales de aspectul militar decit cel civil: inchipuiti-va ce s-ar intimpla daca americanii / rusii / vest europenii ar decide brusc inchiderea sistemelelor lor: toti cei care nu au un „gps” propriu ramin fara sistem de orientare real time si adio arme inteligente….

BULA 29-12-2012 - 06:20

Daca as fi american, as muri de ciuda.

geek-a-contra 29-12-2012 - 09:06

in materie de „eu as muri de ciuda” esti PhD: ratatii o fac in fiecare clipa pe orice motiv si in orice situatie…. ce-i mai rau este ca la tine este ca la asta se reduce toata existenta ta si modul trau de gindire.

BULA 29-12-2012 - 09:41

Uite unde era ascuns omul de stiinta. Nici nepotii tai nu vor sti ca ai activat in domeniul in care te faci ca lucrezi acum, asa esti de sters. De ce mai traiesti ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-12-2012 - 15:03

ALLIEN a tu Bpulla…Nu este neaparat nevoie sa fii american, tu potzi crepa de ciuda la orice realizare ,indiferent de domeniu!! Arfi singura ta realizare remarcabila ! IHR .E GREEPIREN du SAIZE !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult