Acasa InternationalExterne Atac armat în California: 14 morţi şi 17 răniţi

Atac armat în California: 14 morţi şi 17 răniţi

scris de C.S.
12 afisari

Poliţia americană a ucis doi atacatori, un bărbat şi o femeie, care au omorât 14 persoane şi au rănit alte 17 după ce au deschis focul miercuri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în California, relatează Associated Press în pagina online.

atac armat californiaCel puţin doi atacatori au deschis focul în timpul unei petreceri la centrul de servicii sociale, omorând 14 persoane şi rănind grav alte 17, într-un atac de precizie, „ca şi cum ar fi fost într-o misiune”, au afirmat autorităţile.

Câteva ore mai târziu, poliţia care îi urmărea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar un bărbat şi o femeie cu arme de asalt, pistoale şi haine de luptă au fost ucişi, a anunţat comandantul poliţiei din San Bernardino, Jarrod Burguan.

O a treia persoană care a fost văzută fugind în apropierea locului confruntării a fost reţinută, dar Burguan a precizat că nu este clar dacă avea vreo legătură cu atacul.

Unul dintre presupușii autori ai atacului armat care miercuri a făcut 14 morți la San Bernardino, în California, se numea Syed Farook, identitate care aparține unei persoane angajate la serviciile medicale ale orașului, a informat cotidianul LA Times, citat de AFP.

Farook, un cetățean american, ar fi individul puternic înarmat care a fost ucis, alături de o femeie având asupra ei un pistol și o pușcă de asalt, într-un autovehicul 4×4 negru de către poliție după un schimb de focuri pe o șosea.

Masacrul a fost comis în cursul unei reuniuni festive a personalului din domeniul medical din comitatul San Bernardino, în timpul căreia a izbucnit o ceartă, potrivit poliției.

Or, după cum a scris LA Times, serviciile medicale din San Bernardino aveau angajat un expert sanitar pe nume Syed Farook.

AFP a constat că numele Syed Farook apare într-un document oficial al acestor servicii. Și, potrivit NBC, pista mașinii 4×4 negre duce la un locuitor din zonă numit Syed Farook. Un al treilea suspect ar putea fi implicat în atacul armat care a făcut și 17 răniți, însă poliția nu a confirmat miercuri seară această ipoteză.

Bilanțul acestui atac armat este cel mai grav de la masacrul comis în decembrie 2012 în școala Sandy Hook din Newtown (Connecticut, nord-est), unde 26 de persoane au fost ucise, dintre care 20 de copii.

Statele Unite se confruntau miercuri cu o nouă tragedie sângeroasă, după ce unul sau mai mulți indivizi au deschis focul asupra unei clădiri în care își au sediul serviciile sociale din San Bernardino, în California, făcând mai mulți morți, potrivit autorităților locale, citate de AFP.

Acest atac armat a avut loc la cinci zile după alt masacru într-un centru de planning familial din Colorado care a provocat furia președintelui Barack Obama și a relansat încă o dată dezbaterea asupra reglementării armelor de foc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult