Acasa InternationalExterne UPDATE – Atac terorist în Tunisia. 22 de turişti omorâţi

UPDATE – Atac terorist în Tunisia. 22 de turişti omorâţi

scris de D.P.
0 afisari

UPDATE – Douăzeci de turiști străini și doi tunisieni au fost uciși în atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Mohamed Ali Aroui, citat de AFP.

Sunt 22 de morți, dintre care 20 de turiști sud-africani, francezi, polonezi și italieni„, a declarat purtătorul de cuvânt, fără să precizeze numărul de morți pe fiecare naționalitate.

Autoritățile tunisiene au amintit pentru prima dată despre prezența unuia sau mai multor cetățeni francezi printre victime. Între timp, autoritățile de la Paris au prezentat un bilanț cu șase francezi răniți și nu au confirmat decesul niciunei persoane cu cetățenie franceză.

Ambasada Franței la Tunis a anunțat că verifică informațiile purtătorului de cuvânt tunisian.

La Roma, Ministerul de Externe a confirmat moartea a trei italieni în atac și a precizat că alți șase sunt răniți.

Președintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, Radoslaw Sikorski, a afirmat la rândul său că, „foarte posibil, șapte polonezi au fost uciși”.

Un precedent bilanț al atacului prezentat de premierul tunisian, Habib Essid, a informat despre 17 turiști care și-au pierdut viața, „de naționalitate poloneză, italiană, germană și spaniolă”.

De asemenea, Mohamed Ali Aroui a mai informat că 42 de persoane au fost rănite, printre care italieni, francezi, belgieni și un rus.

La rândul său, Ministerul Sănătății de la Tunis a contabilizat 21 de morți, dar nu a fost în măsură să ofere detalii despre naționalitatea acestora, potrivit serviciului său de presă contactat de AFP.

UPDATE – Atac terorist în capitala tunisiană. 17 turişti au fost uciși după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra Parlamentului tunisian şi a unui muzeu din apropiere. În urma intervenției forțelor de ordine au fost uciși și doi teroriși.Primul ministru tunisian a anunțat că 19 persoane au murit. Dintre acestea, 17 erau turiști.
Situația de criză de la Muzeul Bardo din Tunis, unde mai mulți indivizi au omorât miercuri mai multe persoane, s-a încheiat cu uciderea a doi atacatori de către forțele de securitate și cu eliberarea tuturor ostaticilor, relatează Reuters și AFP.
Atac terorist în capitala tunisiană. 17 turişti au fost uciși după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra Parlamentului tunisian şi a unui muzeu din apropiere. În urma intervenției forțelor de ordine au fost uciși și doi teroriși.

…..
Cel puțin opt turiști au fost uciși în atacul asupra clădirii parlamentului din Tunis, iar alți turiști sunt ținuți ostatici într-un muzeu situat în imediata apropiere a sediului legislativului, a anunțat miercuri o oficialitate guvernamentală tunisiană, citată de Reuters.

atac armat tunis turisti mortiTrei indivizi înarmați au atacat miercuri clădirea parlamentului tunisian, situată în centrul orașului Tunis, transmit AFP și Reuters, care citează un deputat tunisian prezent la locul incidentului.

Activitatea comisiilor parlamentare a fost suspendată, iar deputații tunisieni au primit ordinul de a se aduna în sala de plen, potrivit deputatei Monia Brahim, membră a partidului islamist Ennahda.

Potrivit AFP, atacul a fost comis de cel puțin doi bărbați înarmați cu pistoale-mitralieră Kalașnikov, care ar fi luat mai mulți ostatici din rândul turiștilor.

Un atac terorist a vizat Muzeul Bardo”, aflat în același complex cu parlamentul, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Mohamed Ali Aroui. El a adăugat că există opt victime, șapte străini și un tunisian.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult