Acasa InternationalExterne Atac cu mortiere în estul Ucrainei

Atac cu mortiere în estul Ucrainei

scris de Misu Andrei
63 afisari

Separatiștii sprijiniți de Rusia din estul Ucrainei au acuzat joi forțele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor. Kievul a respins acuzațiile și spune că rebelii sunt cei care au tras în soldații ucraineni. Un obuz a lovit o grădiniță, iar mai mulți civili au fost răniți.

NATO acuză Rusia că încercă să obțină un pretext pentru invadarea Ucrainei prin atacurile de artilerie care au avut loc joi dimineață în Donbas. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, în exclusivitate pentru Digi24.ro, că Federația Rusă încearcă în mod evident să obțină din partea Ucrainei o ripostă „pentru a crea un pretext”.

OSCE a convocat o reuniune pentru vineri

ACTUALIZARE 14.53 Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a convocat pentru vineri o reuniune cu participarea celor 57 de state membre, printre care Ucraina, Rusia, SUA şi toate ţările Uniunii Europene, la care Moscova să ofere informaţii în legătură cu activităţile sale militare.

Oficial ucrainean: „Seamănă foarte mult cu o provocare”

Un oficial guvernamental ucrainean a declarat joi, pentru Reuters, că bombardamentele care au loc pe linia dintre forțele guvernamentale și separatiștii proruși depăsesc în intensitate încălcările acordului de încetare a focului, care sunt raportate în mod obișnuit în zonă.

„E atipic. Seamănă foarte mult cu o provocare”, a declarat sursa citată de Reuters.

Zelenski, discuție cu președintele Consiliului European

ACTUALIZARE 13.53 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat într-o postare pe Twitter că a discutat la telefon cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Liderul de la Kiev a precizat că l-a informat pe liderul UE despre situația tensionată din estul Ucrainei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult