Acasa InternationalExterne Corespondenta din Lagos. Atac terorist în Abuja, capitala Nigeriei

Corespondenta din Lagos. Atac terorist în Abuja, capitala Nigeriei

scris de Doru Dragomir
203 Afisari

Un atentat cu bombă a avut loc vineri în capitala Nigeriei, Abuja, într-o clădire a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut.

Kingsley Okeke, Editor la African Leadership, ne-a confirmat ca o bomba a explodat la sediul UN in Abuja la ora 11.00, ora locala Martorii oculari susţin că explozia a fost provocată de un atenator sinucigaş, care a spart barierele de securitate şi a pastruns cu maşina încărcată cu explozibil în clădire.

Atat localnicii cat si autoritatile, si-au indreptat atentia spre Boko Haram, gruparea terorista creata pe premisele unei ideologi islamiste extremiste, care este responsabila si de atacul terorist din 20 Iunie. Martorii oculari sustin ca o o masina capcana a explodat, dar fortele de ordine nu au confirmat inca acest detaliu. Atentia nigerienilor se indreapta in momentul de fata spre presedintele Jonathan Goodluck, care este vazut de multi ca fiind incapabil sa gestioneze un astfel de incident. Atacul pune din nou sub semnul intrebarii capacitatea fortelor de ordine nigeriene de a face fata situatiei create. Gruparile radicale si-au indreptat si in trecut atentia asupra institutiilor guvernamentale si a organizatiilor internationale prezente in Abuja, dar este pentru intaia oara cand au reusit un atac atat de puternic.

1 comentariu

DELIA 29-08-2011 - 22:01

Pacat ca intr-o tara in care ar trebui sa te intalnesti cu Safari, te intalnesti cu bombe.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS