Acasa InternationalExterne Atacul chimic din Siria: Avertismentul Rusiei pentru SUA

Atacul chimic din Siria: Avertismentul Rusiei pentru SUA

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Rusia a avertizat luni Statele Unite cu privire la consecinţe „extrem de grave” ale unei posibile intervenţii militare în Siria.

Atacul chimic din Siria: Avertismentul Rusiei pentru SUA

Ȋntr-o convorbire telefonică purtată de şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov cu secretarul de Stat american John Kerry, „Domnul Lavrov a atras atenţia interlocutorului său asupra consecinţelor exterm de grave ale unei posibile intervenţii militare, pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, unde ţări ca Irakul sau Libia sunt în continuare destabilizate”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, prezentat de mediafax. Rusia „este foarte îngrijorată” de declaraţii recente ale americanilor, potrivit cărora Washingtonul este pregătit să „intervină” în conflictul sirian, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry i-a sunat duminică pe secretarul general al ONU şi pe miniştrii de Externe britanic, francez, canadian şi rus pentru a le spune că are „foarte puţine îndoieli” cu privire la utilizarea de arme chimice de către Damasc pe 21 august. După acest atac sângeros comis în apropierea capitalei, în care, afirmă opoziţia siriană, în pofida numeroaselor dezminţiri ale Damascului, regimul a folosit arme chimice pentru a omorî sute de civili, ONU a trimis experţi care urmează să înceapă să ancheteze la faţa locului luni.

În acest context, „Rusia îndeamnă la reţinere în exercitarea unor presiuni asupra Damascului, să nu se cedeze provocărilor şi să se încerce să se creeze condiţii normale pentru ca misiunea ONU să poată efectua o anchetă minuţioasă şi imparţială la faţa locului”, se arată în comunicat. Rusia este unul dintre ultimii susţinători ai regimului preşedintelui Bashar al-Assad, căruia îi vinde armament.

3 comentarii

Tache 27-08-2013 - 02:21

De cand e lumea si pamantul Istoria a fost falsificata de cei interesati! Astfel Imperiu Roman avea un grup de istoriografi care ,dupa ce erau cucerite popoare din bazinul Mediteranei, distrugeau arhivele si falsifica istoria in favoarea Imperiului! Ungurii au falsificat Istoria Romanilor timp de 400 de ani , au creat o natiune noua acolo unde nu era -secuimea- (scriere runica inventata in 1600,documente istorice falsificate ,etc) Dusmanii romanilor au pedalat pe retragerea aureliana la anul 274, dar inca alti 300 de ani Imparatii Romei si Bizantului isi luau numele de Dacicus Maximus (victorios asupa dacilor). Iustinian I, 527 – 565 isi ia numele de Anticus si Alanicus (invingator al triburilor ante si alani ,popoare dacice). Rusii, slavii in general au falsificat Istoria Dacilor latini la culme, istoriile popoarelor slave fiind basme curate! Plus ca din Istorie lipsesc cca 290 de ani ,despre care nu se cunoaste nimic documentar, numai povesti(sec VII-X). Asta e lumea in care traim,o lupta continua intre nationalism si globalizarea promovata de Vitelul de Aur!

Tache 27-08-2013 - 05:21

Pentru cine vrea sa afle mai multe informatii, le poate afla aici :

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=78206

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult