Acasa InternationalExterne Atacul Chimic din Siria: Merkel sare la gȃtul Chinei și Rusiei

Atacul Chimic din Siria: Merkel sare la gȃtul Chinei și Rusiei

scris de Laurentiu Banches
553 Afisari

Cancelarul german Angela Merkel a criticat extrem de dur atitudinea Rusiei şi Chinei faţă de criza din Siria, reproşându-le că slăbesc puterea ONU.

Atacul Chimic din Siria: Merkel sare la gȃtul Chinei și Rusiei

„Este regretabil faptul că Rusia şi China refuză de o anumită perioadă de timp o poziţie comună asupra conflictului sirian. Acest lucru slăbeşte în mod considerabil rolul ONU în prezent”, a declarat şefa Executivului german într-un interviu pentru cotidianul regional german Augsburger Allgemeine. Rusia şi China, care sunt alături de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, au blocat în mai multe rânduri proiecte de rezoluţii ale Consiliului care condamnau regimul lui Bashar al-Assad. Ambele se opun totodată unei intervenţii militare în Siria.

Într-un interviu pentru ediţia de duminică a săptămânalului Die Welt am Sontag, ministrul german de Externe Guido Westerwelle a lansat un apel insistent adresat Moscovei. „Cel care, după utilizarea unor asemenea arme (chimice), întoarce capul (…), încurajează utilizarea lor. Acesta este motivul pentru care îndemnăm Rusia să lanseze împreună cu membrii comunităţii internaţionale un semnal clar”, a subliniat şeful diplomaţiei germane. În interviul acordat Augsburger Allgemeine, Merkel a repetat totodată că folosirea armelor chimice în Siria a „spart un tabu”, un lucru care „nu poate să rămână fără consecinţe”, excluzând în acelaşi timp, din nou, în mod categoric, o participare germană la o intervenţie militară fără mandat internaţional.

„Germania poate să participe la o intervenţie militară numai cu un mandat ONU, NATO sau UE. Ca atare, în prezent nu se pune problema unei participări a Bundeswehr”, a subliniat cancelarul. Conform mediafax, Merkel şi-a exprimat speranţa unei prelungiri a mandatului de cancelar în urma alegerilor legislative germane de la 22 septembrie, într-o ţară în care populaţia este în general puţin înclinată spre vreo operaţiune militară în străinătate, de la al Treilea Reich încoace.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a calificat, sâmbătă, drept o ‘absurditate totală’ acuzaţiile privind folosirea de arme chimice de către regimul sirian şi a subliniat că, dacă Statele Unite ale Americii (SUA) lansează în mod unilateral operaţiuni militare împotriva Siriei, va fi „extrem de trist”. Preşedintele rus a insistat totodată că SUA trebuie să prezinte Consiliului de Securitate al ONU dovezile sale privind folosirea de arme chimice în Siria.

În acelaşi timp, liderul de la Kremlin s-a declarat „complet surprins” de recentul vot al Parlamentului britanic împotriva unei acţiuni în Siria. Vladimir Putin a mai amintit în acest context că preşedintele american Barack Obama a primit Premiul Nobel pentru pace şi l-a îndemnat ca, în această calitate, să se gândească la victimele pe care le-ar face un atac în Siria.

27 comentarii

digital 31-08-2013 - 19:38

așa e purcelușo, la tine vine Crăciunul mai repede anul ăsta, pe 22 septembrie!

UnUL 01-09-2013 - 15:49

Mai bine purcelușă decât vită încălțată ca tine, Degețico!

QED 31-08-2013 - 19:52

Cucoana este in campanie electorala este de inteles.Altminteri Germania este in limba dupa Rusia si China.

neacsum 31-08-2013 - 19:55

Dar despre tabu-ul spart la Hiroshima nu spune nimic doamna Merkel ? Ce masuri s-au luat atunci, ca nu am inteles.

Europeanuul 31-08-2013 - 20:08

Doamna Merkel iti poate explica ca in 1945, Germania de abia scapase de gasca psihopatilor nazisti care vinau si bagau oameni (prizonieri de razboi, opozanti politici, evrei, tigani, femei si copii nevinovati) in camere de gazare cu „Zyclon B” .

urbos 31-08-2013 - 20:30

Termina ma excrementule cu camerele tale de gazare inventate. Scarba dreacu.

UnUL 01-09-2013 - 15:51

Bubos, din păcate au fost, intr-adevăr, INVENTATE: Inventate de nazișțti și folosite împotriva evreilor. Iar acum ar trebui folosite împotriva animalelor c r e t i n e și încrâncenate ca tine.

neacsum 31-08-2013 - 21:05

Ei as, abia incepuse

briel 31-08-2013 - 20:57

Ehh… istoria ne apasa pe vecie.

Unul dintre cele mai bune documentare care le-am vazut (surprinzator de onest !) este BBC Production

World War II in Colour 1/13 [The Gathering Storm]
https://www.youtube.com/watch?v=NH7FuMyNnAc

In 13 episoade de cate ~50 min. fiecare, ne apropiem binisor de adevarul evenimentelor de atunci, dar cu urmari forever.

Umilinta care au mancat britanicii de la japonezi, cand au fost si alungati din coloniile Pacificului, i-a determinat ulterior sa insiste pe langa americani in legatura cu atacul nuclear. A fost o dulce razbunare. Asta ar fi in episodul 5 – Red Sun Rampant.
Japonezii nu numai ca i-au invins pe britanici, dar i-au umilit cumplit prin faptul ca au obligat armatele engleze sa se predea in ciuda faptului ca erau si de trei ori mai numerosi.

ValVerde 31-08-2013 - 23:46

” Dar despre tabu-ul spart la Hiroshima”

===

Hai nu te sfii: elaboreaza !
Care tabu s-a spart la Hiroshima ?

Al cui era? Cine l-a scapat pe jos ?

Sau poate ai vrut sa zici tab-ul (transportor autoanfibiu blindat ???) si ai mai pus un „u” din larghete si generozitate ?

urbos 31-08-2013 - 20:29

Iar s-a trezit scroafa asta comunisto-ji danita din cotet?
Europa e terminata daca nu cade scroafa asta de la putere in Germania.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 20:35

Cine ma’h, matta?

Ai trimis-o la PRODUS !

Era in buda la Ploiesti , beata !

bibi 31-08-2013 - 21:07

poate strang robinetul rusii la conducta de gaz !! atunci sa vezi de tontoroiu joaca coana Europa la iarna !

Tache 31-08-2013 - 21:21

Siria si Iranul sunt in „Axa raului” strigata de George W. Bush de foarte mult timp, din secolul trecut. Planurile de atac impotriva Siriei si Iranului au 20 de ani de vechime.

Tarile occidentale au in mana un ciocan, pot aplica doar politica ciocanului, asa ca toate aceste tari sunt pentru ei precum cuiele. Consilierul primului-ministru al Romaniei, Wesley Clark, fost comandant al fortelor NATO din Europa, a declarat ca i s-a spus in incinta Pentagonului ca exista un plan militar american de a ataca 7 tari in 5 ani : Irak, Siria, Liban, Libia, Somalia, Sudan si, la sfarsit, IRANUL, care este miza finala.

Probagandistii occidentali nu vor sa prezinte aceste actiuni drept colonialism brutal si sangeros, ci actiuni de aparare a democratiei si a drepturilor omului. Sunt dispusi sa omoare mii de oameni, pentru a indeplini aceste actiuni de subversiune si intoxicare, care sa le permita sa pretinda ca apara democratia si drepturile omului. Au procedat asa din Yugoslavia si pana in Siria. In Irak au invadat sub pretextul complet fals al existentei unor arme chimice.

Americanii incearca sa distruga Iranul inca din anii 1980 si au asmutit Irakul impotriva Iranului, rezultand un razboi intre aceste tari. Nu s-au impacat niciodata cu decolonizarea Iranului, cu alungarea de la putere a traianbasescului iranian, sahul Pahlavi, in 1979. Au sustinut ca Iranul vrea sa fabrice arme nucleare, dar au fost contrazisi de 13 agentii de informatii americane, care au si publicat un document in acest sens.

Atacand Siria, Iranul va fi obligat sa paticipe la acest razboi, caci existenta lui este in joc. Cineva spunea ca, daca ar fi fost impuscati vreo 20 de evrei neosconcsi, razboiul din Irak nu ar fi avut loc niciodata. Acum poarta razboi impotriva Siriei prin intermediul marionetelor lor, mancatoare de inima si ficat de om. Exista un asemenea film pe internet.

MI-5 31-08-2013 - 21:59

Am avut curiozitatea sa intreb 12 persoane , daca Romania trebuie sa participe la atacarea Siriei.
11 categoric nu!
1 nu stie.

BULA 01-09-2013 - 07:26

Angela Merkel a fost racolata ca agent CIA de pe vremea comunismului si avea ca sarcina sa raporteze tot ce misca in RDG, in domeniul nuclear. Iar Germania e sub ocupatie americana, are restrictii la inarmare si de alta natura, e condusa de marionete ale SUA. Marea bogatanime din Germania nu e alcatuita din nemti, ci din ovrei. Astia dicteaza acolo. Nemtii lustruiesc saibele, ca sunt meticulosi si sunt invatati cu munca, iar ovreii butoneaza.

ValVerde 01-09-2013 - 15:57

Snowden de Banie

digital 01-09-2013 - 16:05

tu, doar kkt de amerloc!

ValVerde 01-09-2013 - 16:12

Heheheh…ce voinic esti tu acum, ca ti-ai platit restantele la curent !!!
Acu’ vreo saptamina experimentai cu mesaje de fum.

Pina sa transmiti despre principiile sistemelor inertiale sau te reclamau vecinii ca le afumi rufele pe fringhie, sau veneau pompierii din proprie initiativa ori ramineai fara lemne…nu ai apucat si tu sa transmiti cunostiintele fizicii avansate pe dealul vecin.

Antibasistul 01-09-2013 - 07:34

Mai rar cretina asa mare ca scroafa asta blestemata, de Merkel, care ne-a procopsit cu un guvernator, dupa ce am demis pe chior, anul trecut!

UnUL 01-09-2013 - 15:53

Tu vorbești, de scroafe, râmător jegos și împuțit?

Antibasistul 01-09-2013 - 15:56

Ma cac in botul tau impuțit de porc basist BESTIE BASISTA UnUL cretinul, PTIUUU!

UnUL 01-09-2013 - 16:02

IAR AI PROBLEME CU COLITA. IA UN FURAZOLIDON!

Antibasistul 01-09-2013 - 16:14

Ia tu poola lui chioru si suge-o sa taci boule basist, ptiuuu!

UnUL 01-09-2013 - 16:23

Acest „sport” îl PRACTICI DOAR TU, NU ȘI EU.

salut 01-09-2013 - 16:05

Iar a aparut kk-tul asta de UnUL jignind forumisti pe postari care sunt total neagresive in ceea ce-l priveste. Daca ma iau de el si spun, spre exemplu, ca tac-so a fost un hot ordinar, prost si turnator in puscarie pe deasupra, zice ca il atac. Daca mai spun si ca el e produsul unei labe carate de musca, zice ca ca vorbesc murdar. Dar cum poti sa vorbesti altfel cu cretinul forumului cand mai e si agresiv/nesimtit?

UnUL 01-09-2013 - 16:22

Esxprimare corectă : „jignind kkți de forumiști care jignesc pe toată lumea”. Și poți să spui ce vrei despre tata, Salaud; ai mai făcut-o nu o dată, fără să mă rănești câtuși de puțin. I m b e c i l i t ă ț i l e scrise de niște i m b e c i l i veninoși nu mă pot afecta, mă fac doar să zâmbesc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS